Training Circulair koken

Chef-kok Peter Scholte neemt je in deze prikkelende, verrassende en energieke training mee in de uitdagingen van een chef in de circulaire bedrijfsvoering.
Omschrijving

Peter Scholte is er eerlijk over; circulair koken is niet moeilijk maar juist toegankelijk, breed en makkelijk. Hij wil jullie dan ook graag meedenken naar praktische oplossingen over hoe je al jouw middelen maximaal kunt benutten en vanuit waste extra winst kunt behalen.

Circulair koken is geen toekomstverhaal, maar het is iets van nu

Circulair koken houdt in dat je op een manier kookt waarbij de planeet zo min mogelijk wordt belast. En dat is nodig: in totaal ontstaat ongeveer een derde van alle klimaatbelasting door het maken en eten van voedsel. Tijdens deze trainingen helpen we je graag op weg met de verduurzaming van jouw bedrijfsvoering.

De uitdagingen van de een circulaire keuken

Het samenstellen van een circulaire menukaart waarbij je zo min mogelijk apparatuur gebruikt is een hele uitdaging. Peter Scholte ging deze uitdaging aan en vertelt waar hij tegen aan is gelopen en welke belangrijke beslissingen hij heeft moeten nemen.

Inspiratie voor een circulaire menukaart

Tijdens de training geeft Peter Scholte je ook inspiratie voor smakelijke, toegankelijke gerechten waarbij lokaal, milieuvriendelijk en geen verspilling een belangrijke rol spelen

Hiermee geeft hij je alle handvatten die je nodig hebt om zelf ook stappen of vervolgstappen kunt gaan zetten op het gebied van verduurzaming en circulariteit binnen jouw bedrijfsvoering.

Programma

09.15 - 09.30 Ontvangst

09.30 - 09.45 Welkom en kennismaking

09.45 – 12.00 Training Circulair koken

Tijdens de training proef je diverse verrassende gerechten die aansluiten bij het verhaal.*

Locatie: ZiN Inspiratielab

De Training Circulair koken vindt plaats bij ZiN Inspiratielab. ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie op doet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent. Alle trainingen, trendtours en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.

FAQ

Wat is een training circulair koken?

Circulair koken houdt in dat je probeert met zo min mogelijk middelen zo veel mogelijk te produceren. Dit houdt in dat je moet denken aan verduurzaming, wastemanagement en groente een meerwaarde geven.

Voor wie is de training circulair koken?

De training Circulair koken is voor elke chef en kok die graag meer uit zijn keukenmiddelen én ingrediënten wilt halen. Merk jij dat je veel waste hebt of heb je et gevoel dat je jouw impact op de aarde wilt reduceren? dan is deze training perfect voor jou.

Wat kost een training Circulair koken?

De training Circulair koken kost eenmalig € 250. Met een ZiN Membership of ZiN strippenkaartcode kun je kosteloos deelnemen aan deze training!

Zit er ook een lunch inbegrepen bij deze training?

Peter laat je tijdens de training allerlei verschillende verrassende gerechten proeven. Deze gerechten vervangen voor deze training de lunch die wij normaal aanbieden.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.


Wat levert het op?

  • Inzicht in het belang van verduurzaming van het gehele kookproces.
  • Inzicht in de uitdagingen van een circulaire bedrijfsvoering.
  • Inspiratie om groente een meerwaarde te geven in jouw menu.

-----------

Kosten

  • Ticketprijs € 250,-

-----------

De trainer(s)
Peter Scholte

Peter Scholte is Founder van The Green House waar hij jaren als Chef-kok heeft gewerkt. Tegenwoordig is hij Chef-kok bij INNSiDE Amsterdam by Melia. Met zijn ruime ervaring in binnen- en buitenlandse horeca op sterrenniveau hoopt hij circulair koken bekender te maken onder een breed publiek.