Groots in genieten
Peter Scholte is er eerlijk over; circulair koken is niet moeilijk maar juist toegankelijk, breed en makkelijk. Hij wil jullie dan ook graag meedenken naar praktische oplossingen over hoe je al jouw middelen maximaal kunt benutten en vanuit waste extra winst kunt behalen.
Circulair koken is geen toekomstverhaal, maar het is iets van nu
Circulair koken houdt in dat je op een manier kookt waarbij de planeet zo min mogelijk wordt belast. En dat is nodig: in totaal ontstaat ongeveer een derde van alle klimaatbelasting door het maken en eten van voedsel. Tijdens deze trainingen helpen we je graag op weg met de verduurzaming van jouw bedrijfsvoering.
De uitdagingen van de een circulaire keuken
Het samenstellen van een circulaire menukaart waarbij je zo min mogelijk apparatuur gebruikt is een hele uitdaging. Peter Scholte ging deze uitdaging aan en vertelt waar hij tegen aan is gelopen en welke belangrijke beslissingen hij heeft moeten nemen.
Inspiratie voor een circulaire menukaart
Tijdens de training geeft Peter Scholte je ook inspiratie voor smakelijke, toegankelijke gerechten waarbij lokaal, milieuvriendelijk en geen verspilling een belangrijke rol spelen
Hiermee geeft hij je alle handvatten die je nodig hebt om zelf ook stappen of vervolgstappen kunt gaan zetten op het gebied van verduurzaming en circulariteit binnen jouw bedrijfsvoering.
09.15 - 09.30 Ontvangst
09.30 - 09.45 Welkom en kennismaking
09.45 – 12.00 Training Circulair koken
Tijdens de training proef je diverse verrassende gerechten die aansluiten bij het verhaal.*
Locatie: ZiN Inspiratielab
De Training Circulair koken vindt plaats bij ZiN Inspiratielab. ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie op doet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent. Alle trainingen, trendtours en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.
Wat is een training circulair koken?
Circulair koken houdt in dat je probeert met zo min mogelijk middelen zo veel mogelijk te produceren. Dit houdt in dat je moet denken aan verduurzaming, wastemanagement en groente een meerwaarde geven.
Voor wie is de training circulair koken?
De training Circulair koken is voor elke chef en kok die graag meer uit zijn keukenmiddelen én ingrediënten wilt halen. Merk jij dat je veel waste hebt of heb je et gevoel dat je jouw impact op de aarde wilt reduceren? dan is deze training perfect voor jou.
Wat kost een training Circulair koken?
De training Circulair koken kost eenmalig € 250. Met een ZiN Membership of ZiN strippenkaartcode kun je kosteloos deelnemen aan deze training!
Zit er ook een lunch inbegrepen bij deze training?
Peter laat je tijdens de training allerlei verschillende verrassende gerechten proeven. Deze gerechten vervangen voor deze training de lunch die wij normaal aanbieden.
Heb je nog vragen?
Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.
Wat levert het op?
-----------
Kosten
-----------
Peter Scholte is Founder van The Green House waar hij jaren als Chef-kok heeft gewerkt. Tegenwoordig is hij Chef-kok bij INNSiDE Amsterdam by Melia. Met zijn ruime ervaring in binnen- en buitenlandse horeca op sterrenniveau hoopt hij circulair koken bekender te maken onder een breed publiek.
Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.
Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.
Akkoord Cookie instellingen