Baristatraining: Koffie specials

Koffie is een bijzondere drank die warm en koud gedronken kan worden, puur of in een mix. Er is een versie voor elke gelegenheid. Serveer het in een mooi glas of in een soepkop en je creëert een heel eigen sfeer voor je gast.
Omschrijving

Koffie is een bijzondere drank die warm en koud gedronken kan worden, puur of in een mix. Er is een versie voor elke gelegenheid. Serveer het in een mooi glas of in een soepkop en je creëert een heel eigen sfeer voor je gast.

Eigenlijk kun je het niet gek genoeg maken met het samenstellen van bijzondere koffiespecialiteiten. Creativiteit lijkt bijna belangrijker dan de kennis van koffiebereiding. Maar voor een echt bijzondere creatie waar je gasten voor terugkomen, moet je toch wel een beetje koffie-expert worden. Jeroen Veldkamp deelt graag zijn kennis met je over trends in koffie, smaken en smaakcombinaties. Ook de eerste beginselen van koffie-pairing mag je in deze masterclass verwachten. Om in de social media hoog te kunnen scoren krijgt ook de opmaak van je koffiedranken veel aandacht.

Het programma

09:00 - 09:30 Ontvangst

09:30 - 09:45 Welkom en kennismaking

09:45 - 10:15 (Inter)Nationale trends in koffiedrankjes

10:15 - 12:00 Koffierecepturen zien, proeven en maken

12:15 - 12:30 Tips & tricks voor in de eigen zaak

12:15 - 13:00 Lunch

Wat levert het op?

  • Kennis over de laatste trends op gebied van koffie drinken en het bereiden en opmaken van koffiespecialiteiten
  • Kennis om trendy koffiespecialiteiten zelf te bereiden en presenteren
  • Kennis om je te onderscheiden met (eigen) koffiespecialiteiten

Uiteraard volgen we bij ZiN Inspiratielab de richtlijnen van het RIVM op en hebben we diverse maatregelen getroffen zodat je de training veilig en verantwoord kunt volgen. Lees meer.

-----------

Kosten

  • Ticketprijs € 250

-----------

De trainer(s)
Jeroen Veldkamp

Jeroen Veldkamp van Coffeelab heeft een passie voor koffie en horeca en vooral ontzettend veel ervaring. In 2003 werd hij voor het eerst Nederlands Baristakampioen. Nu - jaren later - heeft hij ontelbare trainingen verzorgd waarin ondernemers leren hoe ze meer uit koffie halen.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen