Groots in genieten
Maak kennis met de wereld van bier en ontdek (nog) meer mogelijkheden om bier te verwaarden.
Na deze training weet jij welk bier de gast lekker zal vinden en geef je een bieradvies op maat. Je maakt kennis met veelvoorkomende bierstijlen, bijpassende smaken en achterliggende verhalen. Bier is zóveel meer dan het bekende pils. Ken jij het verschil tussen traditionele bierstijlen zoals dubbel, tripel en de nieuwere stijlen zoals IPA? Wat vertel jij je gast als hij vraagt naar het verschil tussen een wit bier en weizenbier? Als foodprofessional mag je deze basistraining niet missen. Je leert bieren herkennen door te proeven en te ruiken. Je krijgt informatie over ingrediënten en over het brouwen van bieren. Daarnaast krijg je praktische tips voor het kiezen van bieren voor je kaart, voor het serveren van bier en de keuze van glaswerk. Na deze training kun je je gasten perfect te woord staan over bier.
09:30 - 09:45 Kennismaking en programma doelen
09:45 - 11:45 Proeven en ruiken & traditionele bierstijlen
11:45 - 12:00 Brouwproces en trends
12:00 - 13:00 Lunch
13:00 - 13:45 Nieuwe bierstijlen
13:45 - 15:00 Bieren op jouw kaart
Wat levert het op?
-----------
Kosten
-----------
Fiona de Lange is internationaal biersommelier, zytholoog en Certified Cicerone. Daarnaast is ze ook columnist, schrijfster van drie boeken; ‘Ontdek de smaak van Bier’, ‘Bier & Spijs’ en 'Wat je als bierliefhebber moet weten’. Ze is eigenaar van een grote bierkelder in Fort Everdingen, hoofd- en eindredacteur van vakblad More than Drinks! maar vooral: bierliefhebber.
Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.
Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.
Akkoord Cookie instellingen