Training Bier & Spijs

Vergroot je omzet door perfecte bier en spijs combinaties.
Omschrijving

In deze training leer je welke pairings je kunt adviseren bij de lunch of het diner, als aperitief of tijdens het borrelmoment.

Deze verdiepende training begint met een snelle overview van de verschillende soorten bier. Welke soorten bier zijn er en hoe kun je ze herkennen? Vervolgens leer je bier te koppelen aan verschillende aroma’s; van banaan tot karamel. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op bier en spijs combinaties. Waarom gaat een gestoofd vispotje beter samen met een blond biertje dan met een IPA? En hoe heeft de rijping van kaas invloed op de smaak van bier? Alle do’s & don’ts worden overzichtelijk op een rij gezet. Na de training kun je het perfecte bier serveren bij ieder gerecht, van borrel tot diner.

Voorwaarden om deel te nemenBasiskennis van bier aanwezig. Bij voorkeur is de Biertraining van ZiN Inspiratielab gevolgd voor de beste aansluiting. Neem een exemplaar van je menukaart mee naar de training. 

Het programma

09:00 - 09:30 Ontvangst

09:30 - 10:30 Theorie: Bier en spijs

10:30 - 11:45 Proeven van bier en food interacties

11:45 - 12:30 Samenvatting en actiepunten voor je eigen kaart

12:30 - 13:00 Lunch

13:00 - 14:45 Praktijk: Bier en spijs op jouw kaart

14:45 - 15:00 Afsluiting

Wat levert het op?

  • Je kunt het perfecte bier bij ieder borrel-, lunch- of dinergerecht serveren.
  • Je weet hoe je de bier & food-combinatie aan tafel kunt verkopen.
  • Je drankenomzet zal stijgen door bier op de juiste manier te verbinden aan food.

Uiteraard volgen we bij ZiN Inspiratielab de richtlijnen van het RIVM op en hebben we diverse maatregelen getroffen zodat je de training veilig en verantwoord kunt volgen. Lees meer.

-----------

Kosten

  • Ticketprijs € 200

-----------

De trainer(s)
Fiona de Lange

Fiona de Lange is internationaal biersommelier, zytholoog en Certified Cicerone. Daarnaast is ze ook columnist, schrijfster van drie boeken; ‘Ontdek de smaak van Bier’, ‘Bier & Spijs’ en 'Wat je als bierliefhebber moet weten’. Ze is eigenaar van een grote bierkelder in Fort Everdingen, hoofd- en eindredacteur van vakblad More than Drinks! maar vooral: bierliefhebber.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen