Training Circulair koken

Chef-kok Peter Scholte neemt je mee in de uitdagingen van een circulaire keuken en geeft je inspiratie voor een circulaire menukaart!
Omschrijving

Circulair koken is geen toekomstverhaal, maar het is iets van nu

Circulair koken houdt in dat je op een manier kookt waarbij de planeet zo min mogelijk wordt belast. En dat is nodig: in totaal ontstaat ongeveer een derde van alle klimaatbelasting door het maken en eten van voedsel. Tijdens deze trainingen helpen we je graag op weg op het gebied van circulair koken.

De uitdagingen van de een circulaire keuken

Chef-kok Peter Scholte neemt jullie mee in de uitdagingen van een circulaire keuken. Het samenstellen van een menukaart waarbij circulair koken voorop staat in combinatie met een keuken met zo min mogelijk stekkers is een hele uitdaging. Peter Scholte ging deze uitdaging aan en vertelt waar hij tegen aan is gelopen en welke belangrijke beslissingen hij heeft moeten nemen.

Inspiratie voor een circulaire menukaart

Tijdens de training geeft Peter Scholte je ook inspiratie voor toegankelijke gerechten waarbij lokaal, milieuvriendelijk en geen verspilling een belangrijke rol spelen, zodat je zelf ook stappen of vervolgstappen kunt gaan zetten op het gebied van circulariteit.

Het programma

10.00 – 10.30 Ontvangst

10.30 – 10.45 Welkom en kennismaken

10.45 – 12.45

- Circulair koken is geen toekomstverhaal, maar het is iets van nu

- De uitdagingen van de een circulaire keuken

- Inspiratie voor een circulaire menukaart

Tijdens de training proef je diverse gerechten die aansluiten bij het verhaal.

12.45 - 13.00 Afsluiting

Wat levert het op?

  • Inzicht in het belang van circulair koken.
  • Inzicht in de uitdagingen van een circulaire keuken.
  • Inspiratie voor een circulaire menukaart.

Uiteraard volgen we bij ZiN Inspiratielab de richtlijnen van het RIVM op en hebben we diverse maatregelen getroffen zodat je de training veilig en verantwoord kunt volgen. Lees meer.

-----------

Kosten

  • Ticketprijs € 150

-----------

De trainer(s)
Peter Scholte

Peter Scholte is executive chef-kok bij The Green House. Met zijn ruime ervaring in binnen- en buitenlandse horeca op sterrenniveau hoopt hij met The Green House circulair koken bekender te maken onder een breed publiek.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen