Training Voedselallergieën en dieetwensen als culinaire kans!

Hoe ga je succesvol om met voedselallergieën en dieetwensen van je gasten?
Omschrijving

Er zijn steeds meer gasten met specifieke dieetwensen waar je natuurlijk zo goed mogelijk aan tegemoet wilt komen. Daarnaast is het voor iedereen die levensmiddelen aan consumenten aanbiedt wettelijk verplicht om vooraf te vermelden welke van de veertien allergenen in de levensmiddelen aanwezig zijn. De NVWA controleert hier sinds oktober 2020 actief op. Op een goede manier omgaan met voedselallergie, én een stapje verder gaan dan wat de wetgeving vraagt, is juist een kans!

Nieuwe inzichten en praktische tips

Allergenen Specialist Marjan van Ravenhorst geeft je tijdens deze training nieuwe inzichten en praktische tips om succesvol om te gaan met dieetwensen en voedselallergieën van je gasten.

Theorie

Na een creatieve energizer volgt het theoriegedeelte van de training. Voorafgaand aan de training volg je thuis een e-learning. Tijdens de training gaat Marjan van Ravenhorst dieper in de op lesstof en kun je vragen stellen. De veertien belangrijkste allergenen en waar je die tegen kunt komen, worden besproken. Ook de wetgeving én de praktische invulling daarvan wordt met voorbeelden toegelicht. Verder wordt aandacht besteed aan grondstof- en ingrediënteninformatie, bereiding, automatisering, schoonmaken, kruisbesmetting, receptuurbeheer, etikettering en communicatie; zowel intern als met gasten.

Examen en diploma

De training wordt afgerond met een examen en (bij succes) met een door de NVWA ondersteund diploma! Dit diploma krijg je dezelfde dag nog mee.

Voorwaarden om deel te nemen

Je doorloopt voor deze training een korte e-learning module over allergenen zodat elke deelnemer met dezelfde basiskennis kan starten met de training. Op deze manier kunnen we tijdens de training de verdieping opzoeken om jouw praktijkvragen te beantwoorden.

Het programma

09.00 - 09.30 Ontvangst

09.30 - 10.00 Introductie

10.00 - 12.00 Theorie

12.00 - 12.30 Examen

12.30 - 13.15 Lunch

Wat levert het op?

  • Leer wat het betekent om in jouw dagelijkse, culinaire praktijk allergeenbewust te werken en te bereiden. Hoe doe je dit onder de tijdsdruk van een professionele keuken en met de ingrediënten die voorhanden zijn?
  • Krijg antwoorden op vragen over inkoop, het vinden van de juiste informatie, standaardisatie en het creëren van meerwaarde.

-----------

Kosten

  • Ticketprijs € 310

-----------

Uiteraard volgen we bij ZiN Inspiratielab de richtlijnen van het RIVM op en hebben we diverse maatregelen getroffen zodat je de training veilig en verantwoord kunt volgen. Lees meer.

De trainer(s)
Marjan van Ravenhorst

Marjan van Ravenhorst is directeur van Allergenen Consultancy, heeft voor SDU Uitgevers (uitgevers van onder andere de Warenwet) de Praktijkgids Allergenen geschreven.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen