NIEUW: Masterclass - Van kop tot staart

'Van kop tot staart'-denken hoort bij een duurzame keuken. Wil je je kennis van vlees verder verdiepen? En je laten inspireren met originele bereidingen van incourante delen? Meld je aan voor de masterclass Van kop tot staart bij ZiN Inspiratielab.
Omschrijving

Een duurzame keuken betekent ook een andere mindset als het gaat om vlees. In de nieuwe ZiN-masterclass Van kop tot staart legt Joël Broekaert haarfijn uit dat juist de delen die we niet of nauwelijks gebruiken fantastisch lekker zijn. Joël: “En als je dat eenmaal doorhebt, ga je op een totaal andere manier naar vlees kijken.”

Waarom van kop tot staart?

“Het is in de eerste plaats verschrikkelijk leuk”, vertelt Joël enthousiast. “De delen van het beest die wij doorgaans eten zijn niet persé het meest interessant. Als je je verdiept in de materie kom je erachter dat er zoveel meer vlees aan een dier zit. Je gaat deze delen niet meer zien als een los stukje vlees maar beschouwen als onderdeel van een dier dat geleefd heeft. Alles valt dan als een soort puzzel in elkaar.

Respect voor het dier

Dankzij de ZiN-masterclass ga je met een andere mindset, met meer respect, kijken naar het dier. Als je ervoor kiest om een dier te eten, eet dan het hele dier en niet alleen de voor de hand liggende delen. Automatisch ga je dan in jouw keuken kijken naar de culinaire mogelijkheden van de incourante delen. Daarnaast maak je bewustere keuzes: moet die kipfilet écht in de nasi of kan ik net zo goed tofu gebruiken?“

Smaak

“Het is ironisch, maar de meeste smaak zit juist in delen van het beest die we vrijwel niet gebruiken”, gaat Joël verder. “Van botten kun je natuurlijk een mooie jus trekken. Verder kun je denken aan knabbelspek, een soort kroepoek van gepofte zwoerd. Of aan een terrine van gestapelde varkensoortjes. Dat is echt super. Zelf ben ik ook gek op hersentjes. Ze zijn supervet en romig met een intense smaak. Laatst in Antwerpen kreeg ik een mayonaise gemaakt van hersentjes voorgeschoteld. Zo fantastisch lekker. Het geeft je zaak extra elan wanneer je als gast ziet dat hier goed wordt nagedacht over delen waar smaak in zit en wat je er mee kunt doen.”

Wat levert het op?

  • Na deze training heb je een andere mindset als het gaat om vlees en ga je met meet respect kijken naar het dier.
  • Je hebt nieuwe ideeën opgedaan over originele bereidingen van incourante delen.
  • Joel denkt met je mee over hoe je de inzichten uit de masterclass kunt toepassen in jouw zaak!

-----------

Kosten

  • Ticketprijs € 220

-----------

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen