Foodpairing met de zomerbieren van 2017 (deel 2)

2 minuten
Deel 2 van de populairste zomerbieren van dit jaar op een rijtje, inclusief koppeling naar gerechten! Zo weet je precies welke combinaties je het beste kunt serveren voor je gasten!
Vorige week las je al de eerste selectie van zomerbieren van 2017, inclusief koppeling naar gerechten! Deze week deel 2, met vier nieuwe bieren! Zo weet je deze zomer precies welke combinaties je het beste kunt serveren aan je gasten. 4x foodpairing met populaire en bijzondere zomerbieren.

De grote variëteit aan smaken van zomerbieren maakt het mogelijk om bij ieder gerecht een passende keuze te vinden. Serveer het bier wel in het juiste glas, de vorm van het glas heeft namelijk invloed op de smaak. Neemt het te veel ruimte in beslag om van elk speciaalbier een eigen glas te hebben? Maak dan keuzes en gebruik glazen zonder opdruk.

Duvel Tripel Hop Citra | 9,5%


Vanaf maart 2017 is dit bier permanent verkrijgbaar, nadat het werd verkozen tot favoriet bij de blind tasting kit van Duvel. Het biertje bevat de smaak van pompelmoes, limoen, cassis en tropisch fruit.
Lekker bij: de frisse stijl met een bittere nasmaak leent zich perfect voor combinaties met visgerechten als gegrilde zalm. Maar ook pittige en belegen kaas als bite doet het goed.
Recept:Bitterbal gamba-zalm

Bronckhorster Hoptimist | IPA, 9,5%


In dit bier zit de alcohol bijna verstopt achter alle smaken. Je proeft citrussmaken, toffee en tropisch fruit. Het is een typisch hopbier met een zoete karamelsmaak en een lichtbittere nasmaak.
Lekker bij: gekruide gerechten, vleesgerechten, pittige en belegen kazen, zoete desserts
Recept:Wilde eend, noedels, snijbonen en groene curry

Corona | Mexiaans, 5,9%


Voor het eerst gebrouwen in 1925 in Mexico. Eind jaren 70 werd het voor het eerst geëxporteerd. Inmiddels is de brouwerij overgenomen door AB InBev en Corona is nu bijna overal bekend. Aan het 'lager' bier dat de basis vormt voor dit bier is een tequila aroma toegevoegd, waardoor het bier een zoete smaak krijgt. Al een paar jaar een trend, maar we blijven dit nog wel even zien.
Lekker bij: Lichte gerechten. Lichtpittig uit de Mexicaanse keuken (nacho's, tortilla's) of visgerechten.
Recept:Tortilla met pittige watermeloensalade

Radler citroen | 2.0%-0.0%


Dit frisse zomerbier blijft een trend. De naam zou komen van kroegeigenaar Franz Kugler, die zijn wielertoeristen (in het Duits Fahrradler) wilde verfrissen met een combinatie van bier en citroensap. Het alcoholpercentage werd daardoor lager, en er zijn tegenwoordig ook veel alcoholvrije versies.
Lekker bij:
een dessert of luchtig hapje waar citroen of een andere citrusvrucht in is verwerkt.
Recept:Citroen-kurkuma macaron

Wil jij nóg meer weten over de beste bier-spijscombinaties? Bij ZiN Inspiratielab bieden wij jou de mogelijkheid om een training te volgen! Klik hier voor meer informatie over de kracht van bier.
Drank

07 november 2020

Specials onder de speciaalbieren

Streekbieren zijn de specials onder de speciaalbieren. Maar wat maakt ze nu zo bijzonder? En hoe zet je ze op de kaart?

Lees meer
Drank

03 december 2018

Hoe wordt alcoholarm (speciaal)bier gemaakt?

De techniek staat voor niets. Hoe wordt alcoholvrij bier eigenlijk gemaakt en wat doet dat met de smaak van (speciaal)bier?

Lees meer
Drank

22 juli 2019

Meer halen uit wijn- en bieradvies: 3 visies

Meer succes halen uit je wijn- of bierverkoop? Dat gaat om veel meer dan kwaliteitswijnen en -bieren op de kaart. Laat je inspireren door...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen