Ontwikkel je eigen signature koffie taste

2 minuten
Koffie is meer dan de gemalen bonen die je in een filter doet en waar je heet water over giet. Koffie is steeds vaker een kunstwerk. Hoe je als ondernemer écht onderscheidend kunt worden met koffie en een signature taste kunt ontwikkelen, lees je hier.

74bc2f3e-1374-47f3-b808-e34e280c9d06_recept_latte_macchiato_apple_pie

  1. Cold brew soda
    Een ijskoude koffie gecombineerd met frisdrank. De cold brew soda staat verre van een traditionele koffie. Deze koffietrend is ontstaan in de Verenigde Staten, waar vrijwel elke barista deze koffie onder de knie heeft. Door bijvoorbeeld een tonic als soda te pakken krijgt je koffie een frisse ondertoon. De tonic wordt samengevoegd met (koude) espresso of cold brew en ijs. Je kunt je drankje, als kers op de koffie, combineren met donkere fruitsmaken om zo de koffie nog wat spannender te maken.2c9ab38c-b69b-4fee-ab69-148c5480553f_recept_cappuchino_met_cacaopoeder

  2. Latte art
    Deze trend zorgt voor ware kunstwerken in je koffie. 'Melkkunst' is het gieten van melkschuim in mooie vormen en figuren. Alles hangt af van het juiste melkschuim en de perfecte temperatuur. Van simpele patronen tot een afbeeldingen op maat in je kopje, alles kan. Benieuwd hoe je de perfecte latte art maakt? Hier kun je je skills bijspijkeren!
    8c5452aa-f409-454b-b60c-553b9e30dccc_recept_flat_white

  3. Foodpairing
    Deze trend zijn we al eerder tegen gekomen bij wijn, thee, bier en zelfs water. Maar ook met koffie kun je hele mooie smaakcombinaties maken. In maart wordt jaarlijks in de Westergasfabriek in Amsterdam het Coffee Festival gehouden. Hier zal ook The Scandinavian Embassy aanwezig zijn. Zij hebben hier een pop-up restaurant, waar koffie op verrassende wijze gecombineerd wordt met culinaire hoogstandjes.ae0c27cb-534d-409f-9137-318181b07e51_recept_latte_macchiato_met_licor_43

  4. Brand je eigen koffiebonen
    Door als ondernemer zelf koffiebonen te branden creëer je een uniek kopje koffie dat bij geen enkele andere koffiezaak te verkrijgen is. Als je naast het branden van de bonen ook zelf een eigen melange samenstelt, kun je helemáál je eigen onvergetelijke smaak mee geven. Door zelf je bonen te selecteren, uit verschillende landen van verschillende plantages, stel je een koffie samen die perfect aansluit bij jouw zaak. Wanneer je gasten terugkomen voor je op maat gemaakte kopje koffie, weet je dat je er ook iets extra's voor kunt vragen.4655284f-a8a9-48e2-9427-a4a80d76e56e_koffie_1280x360

Drank

17 juli 2018

Hoe koffie de usp van je zaak wordt

Als het eerste kopje bevalt, is de kans groot dat mensen een tweede kopje bestellen. Goede koffie zorgt ervoor dat gasten graag terugkomen...

Lees meer
Drank

21 september 2016

90% marge! Hoe je van koffie een optimale margepakker maakt

In dit artikel 4 aandachtspunten voor koffie: een slimme margepakker

Lees meer
Drank

15 november 2017

Hoe word je een gastvrije barista?

Uitgebreide kennis van koffie is natuurlijk een eerste vereiste voor de barista, maar minstens zo belangrijk is de sfeer die ze weten te...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen