2021 bewust beginnen: 5 denkrichtingen

2 minuten

In januari staan we traditioneel stil bij goede voornemens voor het nieuwe jaar.  We zetten 5 bewuste richtingen op een rij. 

Plantaardig 2.0

De plant-based trend op het bord zet al enkele jaren door. Maar plant-based wint ook op steeds maar andere vlakken terrein. Denk aan borden en andere disposables van suikerriet of andere plantaardige materialen. Zeker nu de Europese Unie komend jaar met nieuwe wetgeving komt om het gebruik van wegwerpplastic terug te dringen. En zo zijn er nog meer plantaardige alternatieven wanneer je plantaardig als concept wilt voeren: denk bijvoorbeeld ook aan kleding. 

Producten met een eerlijk verhaal

Een van de redenen waarom gasten normaal gesproken graag uit eten gaan - of tegenwoordig bestellen - is dat ze verrast worden met gerechten die ze normaliter niet eten. Of die een bijzonder gevoel oproepen. In dit nieuwe jaar kijken we meer dan ooit uit naar het wij-gevoel, herkenbaarheid en maatschappelijk verantwoord. Producten van ondernemers uit de streek, farm to fork, sluiten hierbij aan. Bijzondere producten dragen bovendien bij aan de onderscheidingskracht van je restaurant. 

No & low alcohol

Alcoholvrij en minder alcohol zijn niet alleen hot tijdens Dry January, maar het hele jaar door. Van bier, wijn tot gedestilleerd voor je cocktails. Neem je drankenkaart onder de loep en denk ook na over bewuste dranken. Zodat je, wanneer straks de deuren weer open mogen, tegemoet komt aan de wensen van je bewuste gast. 

Aandacht voor je gast

Meer dan ooit koesteren we sociaal contact na een jaar waarop we grotendeels op onszelf aangewezen waren. Laat nu en straks zien hoe je je gasten waardeert. Denk aan een handgeschreven kaartje bij de bestelling (of wanneer gasten later je restaurant verlaten: leuk dat je er weer was). Het zijn de kleine gebaren die ze extra waarderen. (Lees ook deze tips.)

Besparen met verduurzamen 

Je energieverbuik terugdringen kan een duurzame keuze zijn, maar vooral ook een slimme zakelijke keuze. Want je kunt er ook mee besparen. Energie besparen brengt niet per se hoge investeringen met zich mee. Kleine aanpassingen kunnen al een behoorlijke besparing opleveren. Inventariseer vooral ook ideeën bij je team. 

Meer weten over trends van 2021? Lees ook:
5 food- en horecatrends 
Nog 7 horecatrends 

Duurzaamheid

08 mei 2021

Duurzamer denken dankzij de moestuin

Edwin Soumang van Restaurant ONE vertelt hoe zijn grote tuin de gehele bedrijfsvoering beïnvloedt.

Lees meer
Trends & Travel

23 oktober 2019

Recap: gezonde trends die dit jaar verder gingen

2019 is het jaar waarin we onze gasten nóg meer bewuste alternatieven bieden. Enkele ontwikkelingen uitgelicht.

Lees meer
Ondernemerschap

18 oktober 2019

Hoe Wonder's Schagen medewerkers bindt

Veel aandacht voor trainingen en vooral een ‘leuke werkomgeving’ bieden. Dat is het geheim van Roy van der Weel.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen