4 manieren om je streekproducten te promoten

2 minuten

Hoe laat je je gasten op een creatieve manier weten dat er lokale gerechten op de menukaart staan? Vier manieren om je streekproducten te promoten.

Met streekproducten onderscheid je je. Natuurlijk kun je aan tafel vertellen over het bijzondere verhaal achter je producten uit de buurt. Van die ene kaasboerderij die vol passie en op een eerlijke manier de mooiste kazen maakt. Of die boerderij waar de koeien alleen maar de beste voeding krijgen. Maar je kunt het ook nét wat origineler aanpakken. Zeker wanneer je veel gasten van uit de buurt trekt.

Zet de foodmiles erbij

Een van de voordelen van lokale producten is dat ze minder kilometers hebben afgelegd naar het bord. Duurzaam: minder CO2-uitstoot! Dit kun je op een creatieve manier laten weten door bijvoorbeeld bij enkele ‘lokale’ gerechten het aantal foodmiles van de lokale hoofdbestanddelen te vermelden. Extra aantrekkelijk voor je bewuste gasten. Zo snel mogelijk van het land op jouw bord.  

Deel je menukaart onder naar afkomst

Wat je nog wel eens ziet bij concepten met meerdere wereldkeukens op de kaart, kan natuurlijk ook met lokale afkomst. Dus geen Mexico, Verenigde Staten of Thailand. Maar Ede, Lunteren en Wekerom. Of zelfs gerechten ingedeeld naar waar het hoofdbestanddeel vandaan komt. Zeker een meerwaarde wanneer je werkt met veel lokale leveranciers of veel lokale gasten trekt. Herkenbaar!

Werk met een speciaal lokaal menu (met een herkenbare lokale naam)

Of laat je creativiteit de vrije loop en combineer al je lokale producten in één lokaal gerecht of zelfs lokaal menu. Met een passende naam die laat weten dat het om een lokaal gerecht gaat natuurlijk. Denk aan een plaatsnaam, een streek, een natuurgebied, een lokale held of noem het maar op. Zo maak je de lokale beleving compleet.   

Licht een leverancier uit op de kaart

Richt op de menukaart ruimte in om te vertellen over die ene leverancier met dat bijzondere verhaal. Dan kunnen je gasten dat meenemen in het maken van hun keuze. Of laat een kaart zien met daarop de locaties van je leveranciers. Zo krijgen je gasten in één opslag het juiste beeld. 

30 augustus 2018

Het sociale belang van duurzame koffie

Duurzame koffie is beter voor het milieu én voor de mens. Dat laatste wordt nog weleens vergeten, terwijl het zo belangrijk is. Koffieboeren...

Lees meer

08 februari 2019

'Iedereen kan iets goeds doen vanuit zijn eigen positie'

Na Earth Coffee, Earth Water en Earth Tea is er nu ook Earth Chocolate, waarbij de hele nettowinst naar drinkwatervoorzieningen in Afrika...

Lees meer

08 juli 2019

Het verhaal achter ons product spreekt gasten aan

In het oude Philips gebouw 't Veem in Eindhoven kweekt Duurzame Kost groenten via een innovatieve kweekmethode. Mede dankzij medewerkers met...

Lees meer