Goed voorbereid op meer gasten: zo bereid je jouw horecagelegenheid voor

3 minuten

De behoefte om buiten de deur af te spreken is groter dan ooit. Horecagelegenheden hebben een essentiële rol voor ontmoetingen. Uit eten gaan of een drankje drinken kan nu alleen nog op het terras. Maar daar komt verandering in. Hoe bereid je jouw horecagelegenheid voor op nog meer gasten? Bart Oelen van Satelliet Meubelen geeft tips.

Gebruik de juiste materialen

Zorg ervoor dat meubilair makkelijk te reinigen is. Er komen steeds meer stoffen en materialen in antibacteriële varianten op de markt, zonder af te doen aan sfeer en beleving. Hierdoor kunnen zitplaatsen bij wisseling van de gasten snel schoongemaakt worden. Eenvoudige schoonmaak zorgt voor een snellere doorloop en hogere bezettingsgraad.

Keur je interieur

Kan of wil je niet investeren in een nieuwe inrichting? Kijk dan eens of je de levensduur van je huidige inrichting kan verlengen. Verdiep je goed in het onderhoud van de materialen van jouw meubilair en breng dit met een ‘meubel APK’ weer in topconditie.

Routing & lay-out

Frequent wisselende omstandigheden spelen een steeds grotere rol bij de inrichting en hebben direct invloed op de routing en lay-out van horecagelegenheden. Denk hierbij aan aangepaste looproutes, een duidelijke scheiding tussen entree en vertrek , en het plaatsen van kuch- of tussenschermen. Maar ook bijvoorbeeld aan het creëren van comfortabele ‘bubbels’ met ronde banken waar gasten in kleine groepen kunnen plaatsnemen. De uitdaging is om, ondanks deze aanpassingen, een horecagelegenheid toch zo efficiënt mogelijk in te richten. Veiligheid en comfort staan voorop, maar zitplaatsen en sfeer mogen niet verloren gaan.

Buiten is het nieuwe binnen

Het lijkt erop dat we nog een tijd vastzitten aan de anderhalve meter maatregel. Dat betekent dat we binnen minder gasten kunnen verwelkomen dan we eigenlijk willen. Zie het terras dus niet alleen als een verlengstuk van je zaak. Het is ook een belangrijke tool om gasten aan te trekken. Door van het terras een buitenrestaurant te maken, kun je nagenoeg het hele jaar binnen én buiten gasten ontvangen. Zorg voor een 365-dagen terras met verwarmde kussens en dekens - in het voorjaar kleurrijke aankleding, in de winter ter ondersteuning van een comfortabel plek -, goede terrasverwarmers en meubilair dat zowel binnen als buiten dienst kan doen. Bedien voor meer efficiëntie je gasten vanuit service trolleys op vaste punten op het terras.

Houd je gasten op de hoogte

Als je straks weer binnen gasten mag ontvangen, zal dat niet te vergelijken zijn met wat we, vóór de coronaperiode, gewend waren. Niet alleen horecagelegenheden zijn anders, ook gasten zijn veranderd. Waar de één zich veilig voelt na een vaccinatie, is de ander nog steeds angstig het virus op te lopen. Communiceer van te voren duidelijk de veranderingen die je hebt doorgevoerd. Deel met je gasten hoe je je hebt voorbereid om je aan de richtlijnen en maatregelen te houden. Hoe werkt het nu tussen gasten en personeel? Hoe houd je rekening met de afstand? Welke hygiënemaatregelen heb je genomen? Door te delen hoe je omgaat met protocollen, win je het vertrouwen van je gasten.

Een goede voorbereiding draagt bij aan een veilige omgeving waar gasten zich op hun gemak voelen. Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Satelliet Meubelen.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen