Dit zijn de meest gelezen blogs van 2021: Horeca kengetallen

3 minuten

In 2021 verschenen op ZiN honderden artikelen verschenen om je te voorzien van nieuwe inspiratie en om je steeds nog beter te maken in je vak en business. We hebben de meest gelezen blogs voor je op een rij gezet.

Alle meest gelezen blogs hadden betrekking op Horeca kengetallen, een onderwerp wat jullie dus blijkbaar erg interessant vinden. Daarom brengen we in deze nieuwsbrief ook twee trainingen onder de aandacht waarin je, onder begeleiding van experts, meer grip krijgt op je Horeca Kengetallen om in het nieuwe jaar bedrijfseconomisch weer het maximale uit je onderneming te halen.

Verspilling tegengaan? Zo bereken je de inslag van een gerecht (25 maart 2021)

Horecaondernemers die zakelijk slimmer willen worden, moeten beginnen bij de basis: de kengetallen. De serie Horeca Kengetallen gaat dieper in op de financiële materie van het horecabedrijf. Wie echt winst wil maken met zijn zaak dient zijn inslag op orde te hebben. Wat zijn veelgemaakte fouten bij het berekenen van de inslag en hoe kun je op inslag besparen?

Lees het hele artikel

Hoe bepaal je de verkoopprijs van een gerecht? (21 april 2021)

Nu je alles over inslag en kostprijs weet, gaan we bepalen wat je aan de gast gaat vragen voor een gerecht. De verkoopprijs is belangrijk voor de hele bedrijfsvoering. Het zorgt voor de juiste marge, voor winst en het kan een marketinginstrument zijn. Maar hoe bepaal je je verkoopprijs?

Lees het hele artikel 

Wat is de ideale huurprijs voor een pand? (23 mei 2021)

De locatie van horeca bepaalt voor een groot deel het succes. Een zaak in hartje Amsterdam is immers net even wat makkelijker vol te krijgen dan eenzelfde soort restaurant in Hendrik-Ido-Ambacht. Maar daar staat een forse huursom tegenover. Hoeveel mag je kwijt zijn aan de huurprijs? En waar moet je aan denken bij het afsluiten van een huurcontract?

Lees het hele artikel

Personeelskosten: hoe hoog mogen ze zijn?

Hoeveel kosten mag je maximaal kwijt zijn aan personeel? Over welk percentage nu gezond is voor je horecabedrijf zijn de meningen verdeeld.

Lees het hele artikel

>>> Training Horeca Kengetallen

Je hebt op dit moment te maken met extreem lastige bedrijfseconomische omstandigheden. Tijdens deze training krijg je meer inzicht in de factoren die financiële gezondheid bepalen en krijg meer inzicht in hoe je deze factoren kunt beïnvloeden. Mark Tamsma geeft tips over hoe je, als je weer open bent, bedrijfseconomisch weer het maximale uit je onderneming kunt halen.

Meer informatie & inschrijven

>>> Training Menucalculatie en menu-engineering

In deze training leer je grip krijgen op de keukenorganisatie en zo je rendement en gastvrijheid te verbeteren. In de training leer je jouw keuken zakelijk runnen. Voor jou hebben het omgaan met gasten en mooie gerechten misschien de hoogste prioriteit. Maar het zijn de financiële zaken daaromheen die bepalen of je horecabedrijf succesvol is of niet. Je kunt sturen op de cijfers en de juiste marge bepalen voor een gerecht of menu. Kortom, je weet precies hoe jij je keukenprocessen op orde brengt.

Meer informatie & inschrijven

Horeca Kengetallen

06 december 2017

Bert Stomphorst: 'Personeel is de grootste valkuil voor ondernemers'

Waarom vormt personeel de grootste valkuil voor ondernemers? Bert Stomphorst, eigenaar en chef-kok van The Hunting Lodge, over zijn...

Lees meer
Ondernemerschap

15 april 2021

Een foodtruck naast je restaurant

Wil je straks extra omzet of aandacht genereren met een foodtruck? Houd dan rekening met deze tips.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen