Bezorgen en afhalen met een avondklok: 4 aandachtspunten

2 minuten

Bezorg je maaltijden of laat je gasten afhalen? Sinds zaterdag 23 januari hebben we te maken met een avondklok. Met deze aandachtspunten helpen we je succesvol te blijven bezorgen en/of gasten af te laten halen. 

De juiste verklaring 

Horecamedewerkers mogen na het ingaan van de avondklok nog werken wanneer ze een speciale werkgeversverklaring op zak hebben. Je bezorgers mogen op die voorwaarde na 21 uur tijd nog buiten op straat zijn om te bezorgen en vervolgens naar huis te gaan. Ook keukenmedewerkers mogen na 21 uur naar huis gaan. Bied je afhaalmogelijkheden? Houd dan wel rekening met beperkingen: je gasten moeten wel op tijd thuis zijn.  

Je bezorgroutes en -gebied onder de loep nemen

Nu mensen iets minder lang de tijd hebben om hun boodschappen bij de supermarkt te doen, willen ze wellicht meer bestellen/afhalen. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk mensen blij maken met je overheerlijke gerechten. Maar als de vraag te groot wordt en je geen extra medewerkers kunt inplannen, is het wellicht toch verstandig om kritisch naar je bezorggebied te kijken. In de tijd waarin je onderweg bent naar de grens van je bezorggebied, kun je mogelijk twee andere bestellingen bezorgen. 

Nog efficiënter werken in de keuken

Kun je meer doen in minder tijd, dan kun je omzetterugval verminderen of wellicht zelfs meer omzet draaien. Mise-en-place is de basis onder een goed werkende keuken. Met finetunen kun je al snel uren besparen, gaven we eerder in deze blog aan. Ook kan het lonen om voorlopig met een iets kleinere kaart te werken, zodat je meer op maat kunt voorbereiden. 

Oriënteren op andere eetmomenten 

Verwacht je minder omzet door de beperkingen rondom afhalen? Onderzoek bijvoorbeeld of het loont om ook op andere eetmomenten in te zetten, zoals lunch (als dit rendabel is en binnen je concept past). Overdag gelden er immers geen beperkingen. 

Benieuwd naar de ervaringen van anderen of wil je jouw ervaringen met anderen delen? Schrijf je in voor de online netwerksessie bezorgen en afhalen op 23 februari a.s. 

Ondernemerschap

05 november 2020

Learnings: je horecabedrijf in een veranderende wereld 

Learnings voor hoe je je horecabedrijf toekomstbestendig maakt ondanks een veranderende markt.

Lees meer
Ondernemerschap

25 juni 2020

De gunfactor is een wisselwerking

Andreas Zwiers vertelt over een boost in afhaalomzet en hoe hij zijn restaurant klaarstoomt voor de toekomst.

Lees meer
Ondernemerschap

18 maart 2020

Horeca in tijden van corona: wat kun jij doen?

Om jullie in deze moeilijke periode zo goed mogelijk te ondersteunen, publiceren we de aankomende tijd enkel content rondom corona en...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen