Bezorgen en afhalen tijdens een milde lockdown: 4 aandachtspunten

2 minuten

Bezorg je maaltijden of laat je gasten afhalen? Met deze aandachtspunten helpen we je succesvol te blijven bezorgen en/of gasten af te laten halen. 

Je bezorgroutes en -gebied onder de loep nemen

Nu mensen iets minder lang de tijd hebben om hun boodschappen bij de supermarkt te doen, willen ze wellicht meer bestellen/afhalen. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk mensen blij maken met je overheerlijke gerechten. Maar als de vraag te groot wordt en je geen extra medewerkers kunt inplannen, is het wellicht toch verstandig om kritisch naar je bezorggebied te kijken. In de tijd waarin je onderweg bent naar de grens van je bezorggebied, kun je mogelijk twee andere bestellingen bezorgen. 

Nog efficiënter werken in de keuken

Kun je meer doen in minder tijd, dan kun je omzetterugval verminderen of wellicht zelfs meer omzet draaien. Mise-en-place is de basis onder een goed werkende keuken. Met finetunen kun je al snel uren besparen, gaven we eerder in deze blog aan. Ook kan het lonen om voorlopig met een iets kleinere kaart te werken, zodat je meer op maat kunt voorbereiden. 

Oriënteren op andere eetmomenten 

Verwacht je minder omzet door de beperkingen rondom afhalen? Onderzoek bijvoorbeeld of het loont om ook op andere eetmomenten in te zetten, zoals lunch (als dit rendabel is en binnen je concept past). Overdag gelden er immers geen beperkingen. 

Ondernemerschap

03 juli 2020

70% omzet voor mijn horecabedrijf is nu goed

Rudy van Meijel vertelt hoe het hem lukte zo’n 70 procent van zijn reguliere horeca-omzet te draaien. Nog voordat de maatregelingen weer...

Lees meer
Ondernemerschap

11 juni 2020

‘Kwaliteit waarborgen lukt beter dan ooit’

Rik Jansma van Basiliek vertelt over het borgen van kwaliteit. En drie nieuwe concepten om extra inkomsten te genereren.

Lees meer
Ondernemerschap

27 maart 2020

Eugène van Angelbeek: 'Juist nu moeten we anderen ondersteunen'

Nu zijn restaurants gesloten zijn, zet Eugène van Angelbeek zich samen met compagnon Arjen Kräwinkel, Ron Blaauw en vele anderen in voor het...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen