Duurzaamheid en groente in de hoofdrol

3 minuten

Bennie van de Parel combineert gastvrijheid en duurzaamheid voor een bijzondere hotelbeleving bij Cityhotel Wood.

Wie: Bennie van de Parel
Wat: Chef-kok Cityhotel Wood & The Green Room
Website:cityhotelwood.nl

Wat is de kracht van Cityhotel Wood?

‘We zijn een eigentijds hotel met een duurzaam uitgangspunt. Het pand heeft zonnepanelen, duurzame keukenapparatuur en een warmteterugwinningssysteem. Onze andere maatregelen gaan van een no waste beleid in het restaurant tot duurzaam verpakkingsmateriaal en wasbare mondkapjes. Heel trots zijn we op dit moment op ons bomenplan.’

Wat houdt het bomenplan in?

‘Als onze hotelgasten (elektrische) fietsen huren, de kamerschoonmaak overslaan of rechtstreeks via onze website een kamer boeken, dan doneren wij € 1,50 aan het bomenplan. Hierbij worden bomen aangepland op Walcherse grond. We doen dit in samenwerking met de Zeeuwse Milieufederatie en Landgoed Hof ter Linde. De eerste fruit- en notenbomen worden aangeplant in onze eigen ‘Wood Boomgaard’ bij Landgoed Hof ter Linde. We hopen dat wij in de toekomst kunnen koken met producten van dit Zeeuwse landgoed en dat onze hotelgasten de boomgaard kunnen bezoeken.’

Wat betekenen de huidige maatregelen voor jullie?

‘Ons restaurant, The Green Room, heeft 52 zitplaatsen. Op dit moment kunnen we vanwege de geldende richtlijnen dertig gasten kwijt. We wilden in eerste instantie een ontbijtbuffet voor de gasten, maar werden door de maatregelen gedwongen aan ons concept te schaven. Het werd een à la carte ontbijt. Dit blijkt, met name doordat dit minder waste geeft dan een buffet, voor ons goed te werken. Ook krijgen we veel positieve reacties van onze gasten. Ze vinden het prettig dat ze tijdens het ontbijt niet van tafel hoeven. Daarom hebben we besloten om na coronatijd bij dit concept te blijven. Ten opzichte van andere restaurants hebben wij het voordeel dat dineren voor hotelgasten is toegestaan. Veel gasten boeken dan ook speciaal een kamer om uit eten te gaan, zeker in het weekend.’ 

Hoe weet je dit?

‘Gasten geven dit geregeld zelf aan, bij de boeking bijvoorbeeld. Of wanneer ze inchecken. We horen vaak dat gasten behoefte hebben aan een avondje uit. We hebben 53 kamers met in totaal 115 bedden, maar er kunnen 30 gasten tegelijk eten. Om meer gasten te kunnen ontvangen werken we met tijdsloten. Een shift om 17.30 uur en één om 19.30 uur.’

Wat kenmerkt jullie menukaart?

‘We werken veelal met onbewerkte, zuivere streekproducten. In onze gerechten speelt groente de hoofdrol en is vlees of vis een bijgerecht. Denk bijvoorbeeld aan broccolihart met garnituur van broccoli op verschillende manier bereid, of schorseneren in paddenstoelenfond met spruitjesstamppot. Wij serveren gerechten van een wekelijks wisselende menukaart. Met kerst passen we de kaart aan tot een kerstmenu.’

Hoe ziet kerst eruit voor jullie?

‘We hebben al aardig wat boekingen staan en verwachten ook wel een aardige bezetting te kunnen gaan draaien. Om ook dan zoveel mogelijk gasten de mogelijkheid te geven om te dineren, werken we ook met kerst met tijdsloten. We serveren viergangenmenu’s met twee keuzes per gang en natuurlijk bij elke gang een passend wijntje. Gasten kunnen als hoofdgerecht bijvoorbeeld genieten van koningsboleet uit de oven met crème van aardpeer, jus van pure chocolade, port en vanille. Een glas Rioja maakt het helemaal af.’ 

Ondernemerschap

15 september 2017

Proeflokaal Sijgje: vier dezelfde restaurants met compleet verschillende gasten

Erwin Nieuwenhuizen opende twee jaar geleden samen met zakenpartner zijn eerste restaurant, Proeflokaal Sijgje. De formule sloeg zo aan, dat...

Lees meer
Ondernemerschap

12 september 2020

Kwaliteit door eenvoud

Bij de pilot van Quisine draait het om kwaliteit door eenvoud te bewaren. En gasten hebben de regie in handen.

Lees meer
Ondernemerschap

25 augustus 2017

Karin Smits (De Luytervelde) boort na kwarteeuw een nieuwe markt aan

Interview met Karin Smits, de eigenaar van restaurant De Luytervelde, over hoe de doelgroep langzaam verandert van zakelijk naar particulier

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen