Extra beleving (voor thuis) tijdens de feestdagen

3 minuten

Wil je tijdens de feestdagen nét wat meer beleving voor thuis bieden? Daarvoor zijn tal van mogelijkheden. Denk vooral interactief of in vermaak. Bijvoorbeeld op deze manieren. 

Vooraf:

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk het menu zelf. Bij de feestdagen mag het nét wat spectaculairder en anders dan anders. Houd er wel rekening mee dat niet elk gerecht zich ervoor leent om te bezorgen. Werk je met maaltijdboxen? Bied bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor hobbychefs die voor kerst net wat langer in de keuken willen staan of wél iets bijzonders op tafel willen zetten, maar daar wat hulp bij kunnen gebruiken. 

1. Een live proeverij

Leuk alternatief voor de kerstborrel: bezorg op bestelling bijzondere bieren of wijnen met bijpassende hapjes. En laat een sommelier of zytholoog vertellen over de verschillende dranken via een live videoverbinding. Inmiddels kennen we allemaal Zoom, Skype, Meets en Teams. Maar deze kanalen hebben natuurlijk wel een zakelijke associatie. Bovendien is het soms best een gedoe: heeft iedereen zijn microfoon uitstaan? Het is voor bijvoorbeeld een bier- of wijnproeverij praktischer om te streamen via YouTube, maar dat kan ook via social media kanalen als Facebook en Instagram. Deelnemers kunnen dan toch reageren en vragen stellen via de reactiemogelijkheid (comments).  

2. Het verhaal aan tafel 

Een papieren printje met gerechtinformatie? Kan. Maar het kan persoonlijker. Laat een van je medewerkers bijvoorbeeld voor de camera per gang een toelichting geven op de gerechten, zoals ze ook in het restaurant aan tafel zouden doen. Over de herkomst of het bijzondere aan het product. Plaats deze video bijvoorbeeld op YouTube en geef de url door bij de bezorging. Werk in de video met pauzes tussendoor, zodat de gasten niet middenin een verhaal vallen of op het verkeerde moment de verkeerde informatie horen. Pak het professioneel aan en houd rekening met de setting van de opname. Voor een wit scherm valt de presentator goed op, maar het is nu niet echt sfeervol te noemen… 

3. De online pubquiz

Combineer food met vermaak. De pubquiz was al populair, maar is dit jaar nog populairder geworden. Organiseer op aanmelding voor je gasten een pubquiz en stel daar een passend menu bij samen (rekening houdend met de duur). Handig: het is leuk als je er een persoonlijke draai aan geeft, maar er zijn ook tal van ‘kant-en-klaar’ mogelijkheden voor je pubquiz. Gemakkelijk te vinden met even googelen. 

4. Houd rekening met de kinderen

Bezorg bijvoorbeeld een ‘gezinsmenu’ of ‘gezinsbox’ en houd daarmee ook rekening met de jongere gasten. Van kleinere portionering tot een kleurplaat en kleurpotloden. Hebben de jonge eters het naar hun zin, dan hebben hun ouders dat ook. 

Denk verder

Denk naast bezorgen ook na over andere manieren om rondom de feestdagen in contact te blijven met je gasten, zodat ze je restaurant straks ook fysiek weer weten te vinden. Optimaal voorbereid zijn op de heropening straks? Bekijk ook onze trainingen.  

Ondernemerschap

19 november 2016

Sotto Lounge heeft toegang tot de meest unieke wijnkelder van Nederland

High-end catering, workshops een restaurant en de meest exclusieve wijnvoorraad van heel Nederland. Dat is wat Wilco van den Baar dagelijks...

Lees meer
Training
Horeca Kengetallen

Training Horeca Kengetallen

Haal meer rendement uit je tent!

Bekijk training

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen