Festifood als omzetbooster

2 minuten
Velen dromen ervan. Een foodtruck. Het is keihard werken, maar het is relatief makkelijker dan een restaurant beginnen.
Velen dromen ervan. Een foodtruck. Het is keihard werken, maar het is relatief makkelijker dan een restaurant beginnen. We schreven al eerder dat een foodtruck voor bestaande restaurants een mooie aanvulling zou kunnen zijn tijdens het festival- en zomerseizoen, maar welk festifood mag zeker niet ontbreken anno 2017? We kunnen je alvast verklappen dat deze gedomineerd wordt door Aziatische invloeden.

RamenJapanse ramen
We horen je denken, ramen? Jazeker, ramen is een Japans noedelsoepgerecht. Het bestaat uit tarwenoedels geserveerd in een rijke runder- varkens- of gevogeltebouillon. De soep wordt op smaak gebracht met sauzen op zout-, sojasaus- en of misobasis. Maak de soep af met toppings als een gekookt ei, paddenstoelen, bosui, nori en sesamzaad en je hebt het ultieme comfort food.

FestifoodBao burger!
Een Aziatische snack die je kunt vullen van peking eend tot pork belly. Eigenlijk het Aziatische antwoord op de inmiddels bekende hamburger. Vullen met avocado, varkensbuik, sla, krokante groente en verse kruiden en je hebt een festivalgerecht om je vingers bij af te likken.

DimEindeloos variëren met dim sum
Elke dim sum heeft een eigen verhaal en dim sum betekent letterlijk 'het raakt je hart'. Los van de uiteenlopende smaken (zuur, zoet, pittig) kun je dim sum op oneindig veel manieren bereiden. Tegenwoordig serveren veel Chinese restaurants dim dum als lunchgerecht. In China is het zelfs een terugkerend ritueel geworden voor families om samen af te spreken en te 'dim summen'. En er zijn in China meer dan genoeg restaurants die zich door middel van dim sum's proberen te onderscheiden van de massa. Denk bijvoorbeeld aan dim sum in de vorm van varkens, poesjes of egeltjes. Misschien een beetje merkwaardig, maar helemaal Instagramwaardig!
Ondernemerschap

21 november 2020

Daghoreca voor een ‘vergeten’ doelgroep

In Pommepomme draait het volledig appels. Robert Sassen en Job Oosting hopen met dit nieuwe concept meer lokaal publiek naar hun geliefde...

Lees meer
Training
Persoonlijke ontwikkeling

Training Ondernemen is net reizen

Praktische tips om succesvol te zijn en te blijven als ondernemer!

Bekijk training
Gastvrijheid

28 mei 2020

Checklist: wat mag je zeker niet vergeten voordat je je zaak opent?

De horeca heropent! Waar moet je over nagedacht hebben voordat je je gasten ontvangt?

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen