Interviewjaaroverzicht: bijzondere beleving

2 minuten

Aan het eind van het jaar blikken we traditioneel terug op de hoogtepunten uit ruim 50 weekendinterviews. Van slimme zakelijke lessen, personeel motiveren tot duurzaam werken en een nieuwe zaak financieren. Vandaag deel 2: bijzondere beleving.

De opmars van eatertainment en dinner & leisure

Dat beleving belangrijk is binnen de horeca, dat weten we al even. Maar wat is een onderscheidende beleving eigenlijk? Is dat je gasten bij regen ophalen met een paraplu (ultieme gastvrijheid, zoals ze hier doen). Of is dat zoeken naar compleet nieuwe ervaringen? Binnen deze voorbeelden geldt het laatste:  

Doloris: rooftopbar én kunstdoolhof

Eén van de grootste rooftopbars van de Benelux met een uitzicht van 360 graden over de stad. En met op de verdieping daaronder: Doloris’ Meta Maze, een surrealistisch doolhof van 400 vierkante meter met 40 ervaringskamers. Of dat werkt? ‘Alleen al door het doolhof is er de hele dag traffic in en uit. Hierdoor oogt het voor passanten al meteen gezellig vol. En dan nemen mensen natuurlijk sneller plaats om ook iets te nuttigen’, vertelde Steffan Oerlemans.

  1. Dinner in Motion: een 360 graden restaurant

  2. Dinner in Motion is een beleving voor alle zintuigen, zo legde Fleur Paijens uit. ‘Een twee uur durende show gecombineerd met shared dining. Via geprojecteerde beelden om je heen en op tafel maken 36 gasten een onvergetelijke culinaire reis. Tussendoor krijgen ze gerechten geserveerd die aansluiten bij het thema wat ze op dat moment zien. Of soms juist helemaal niet. Dinner in Motion is een beleving voor alle zintuigen.'

  3. Vier Hoog: eten, lasergamen, bowlen en ontsnappen uit de escaperoom

  4.  

Je kunt beginnen met alleen horeca of alleen bowlen, maar bij Vier Hoog is het juist de combinatie die werkt. ‘We verlengen zo de verblijfsduur van de gasten en ze besteden meer. Waar je bij een restaurant een uurtje of twee uit eten gaat, kun je bij ons een stuk langer onder de pannen zijn door het etentje te combineren met een andere activiteit.’

Ondernemerschap

05 september 2018

Hoe maak je als traditioneel café meer omzet door food?

Een horecazaak renoveren en uitbreiden zonder je originele doelgroep te verliezen, is geen makkelijke taak. In deze video laat Theo zien hoe...

Lees meer
Ondernemerschap

19 oktober 2018

Hoe 't Voorhuys bouwt aan 'een purpose of life'

Trends volgen is niet altijd de juiste koers. Soms moet je ook het lef hebben om trends over te slaan. Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn...

Lees meer
Ondernemerschap

12 augustus 2019

Horeca: 5 snelle tips voor werken in zomerhitte

Wat te doen als je terras niet is ingericht op piekhitte, met bijvoorbeeld vernevelaars en ventilatoren? Check de tips!

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen