Interviewjaaroverzicht: bijzondere beleving

2 minuten

Aan het eind van het jaar blikken we traditioneel terug op de hoogtepunten uit ruim 50 weekendinterviews. Van slimme zakelijke lessen, personeel motiveren tot duurzaam werken en een nieuwe zaak financieren. Vandaag deel 2: bijzondere beleving.

De opmars van eatertainment en dinner & leisure

Dat beleving belangrijk is binnen de horeca, dat weten we al even. Maar wat is een onderscheidende beleving eigenlijk? Is dat je gasten bij regen ophalen met een paraplu (ultieme gastvrijheid, zoals ze hier doen). Of is dat zoeken naar compleet nieuwe ervaringen? Binnen deze voorbeelden geldt het laatste:  

Doloris: rooftopbar én kunstdoolhof

Eén van de grootste rooftopbars van de Benelux met een uitzicht van 360 graden over de stad. En met op de verdieping daaronder: Doloris’ Meta Maze, een surrealistisch doolhof van 400 vierkante meter met 40 ervaringskamers. Of dat werkt? ‘Alleen al door het doolhof is er de hele dag traffic in en uit. Hierdoor oogt het voor passanten al meteen gezellig vol. En dan nemen mensen natuurlijk sneller plaats om ook iets te nuttigen’, vertelde Steffan Oerlemans.

  1. Dinner in Motion: een 360 graden restaurant

  2. Dinner in Motion is een beleving voor alle zintuigen, zo legde Fleur Paijens uit. ‘Een twee uur durende show gecombineerd met shared dining. Via geprojecteerde beelden om je heen en op tafel maken 36 gasten een onvergetelijke culinaire reis. Tussendoor krijgen ze gerechten geserveerd die aansluiten bij het thema wat ze op dat moment zien. Of soms juist helemaal niet. Dinner in Motion is een beleving voor alle zintuigen.'

  3. Vier Hoog: eten, lasergamen, bowlen en ontsnappen uit de escaperoom

  4.  

Je kunt beginnen met alleen horeca of alleen bowlen, maar bij Vier Hoog is het juist de combinatie die werkt. ‘We verlengen zo de verblijfsduur van de gasten en ze besteden meer. Waar je bij een restaurant een uurtje of twee uit eten gaat, kun je bij ons een stuk langer onder de pannen zijn door het etentje te combineren met een andere activiteit.’

Ondernemerschap

14 februari 2019

Meer verdienen aan buffet: 4 tips

Maar hoe houd je een buffet chique, bewaak je de kwaliteit en beperk je de waste? Bijvoorbeeld met deze 4 basistips.

Lees meer
Ondernemerschap

13 april 2019

We houden de merken bewust gescheiden

Een interview met Jean-Marc Beaumont, een van de eigenaars van Twin Peaks Hospitality, over het combineren van meerdere concepten...

Lees meer
Ondernemerschap

04 augustus 2018

Spelletjes als verdienmodel in de horeca

Terwijl je vriend en vijand afmat met wat potjes jenga, flipper of airhockey kun je bij de TonTon club en PUCK je hart ophalen bij de fine...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen