
Aan het eind van het jaar blikken we traditioneel terug op de hoogtepunten uit ruim 50 weekendinterviews. Van slimme zakelijke lessen, personeel motiveren tot duurzaam werken en een nieuwe zaak financieren. Vandaag deel 2: bijzondere beleving.
De opmars van eatertainment en dinner & leisure
Dat beleving belangrijk is binnen de horeca, dat weten we al even. Maar wat is een onderscheidende beleving eigenlijk? Is dat je gasten bij regen ophalen met een paraplu (ultieme gastvrijheid, zoals ze hier doen). Of is dat zoeken naar compleet nieuwe ervaringen? Binnen deze voorbeelden geldt het laatste:
Doloris: rooftopbar én kunstdoolhof
Eén van de grootste rooftopbars van de Benelux met een uitzicht van 360 graden over de stad. En met op de verdieping daaronder: Doloris’ Meta Maze, een surrealistisch doolhof van 400 vierkante meter met 40 ervaringskamers. Of dat werkt? ‘Alleen al door het doolhof is er de hele dag traffic in en uit. Hierdoor oogt het voor passanten al meteen gezellig vol. En dan nemen mensen natuurlijk sneller plaats om ook iets te nuttigen’, vertelde Steffan Oerlemans.
Dinner in Motion: een 360 graden restaurant
Dinner in Motion is een beleving voor alle zintuigen, zo legde Fleur Paijens uit. ‘Een twee uur durende show gecombineerd met shared dining. Via geprojecteerde beelden om je heen en op tafel maken 36 gasten een onvergetelijke culinaire reis. Tussendoor krijgen ze gerechten geserveerd die aansluiten bij het thema wat ze op dat moment zien. Of soms juist helemaal niet. Dinner in Motion is een beleving voor alle zintuigen.'
Vier Hoog: eten, lasergamen, bowlen en ontsnappen uit de escaperoom
Je kunt beginnen met alleen horeca of alleen bowlen, maar bij Vier Hoog is het juist de combinatie die werkt. ‘We verlengen zo de verblijfsduur van de gasten en ze besteden meer. Waar je bij een restaurant een uurtje of twee uit eten gaat, kun je bij ons een stuk langer onder de pannen zijn door het etentje te combineren met een andere activiteit.’