Interviewjaaroverzicht: personeel

2 minuten

Aan het eind van het jaar blikken we traditioneel terug op de hoogtepunten uit ruim 50 weekendinterviews. Van slimme zakelijke lessen, personeel motiveren tot duurzaam werken en een nieuwe zaak financieren. Vandaag deel 1: personeel.

4x omgaan met personeel

Gemotiveerd personeel is de motor van een elk horecabedrijf. Hoe je bouwt aan een goed team en deze medewerkers vervolgens behoudt? Bijvoorbeeld met deze lessons learned:  

 

  1. Jonge talenten leid je met de juiste opleiding op tot je perfecte medewerkers. 
  2.  

Wonder’s in Schagen gelooft heilig in intern opleiden. Met 1-op-1-sessies, stapsgewijs meer verantwoordelijkheid geven, mentoring en meer. Want: ‘Als we zo’n persoon vijf jaar aan ons kunnen binden en volledig opleiden volgens ons concept, hebben we daar jarenlang een ontzettend waardevolle kracht aan.’ Een mening die hij deelt met SVH Meestergastheer Joey de Kruijff (Central Park en Pierre Par CP) en Mathijs Joosten van ‘t Raodhoes.’ 

  1. Laat medewerkers elkaar belonen

Marloes Reuvers van Bungalowpark de Hoge Hexel merkte dat medewerkers extra gemotiveerd zijn als ze elkaar kunnen belonen middels een enquête. ‘Er staan vragen in als: wie vind je het meest gastvrij? Wie vind je het meest flexibel? En: wie denk je dat het meest verkoopt? Aan de hand van deze enquête reik ik prijzen uit. De mooiste prijs is te winnen voor degene die de meeste uren werkt. Daar doet iedereen dan ook heel hard zijn best voor.'

  1. Samen sporten vergroot de teamgeest

Gezond lichaam, gezonde geest, gezond team. Restaurant Bentinck geeft medewerkers korting op de sportschool. En stimuleert het om samen met collega’s mee te doen aan bootcamps en sportevenementen. ‘Goed voor de gezondheid, maar ook voor de teamspirit. Dat merk je in onze keuken. Iedereen zet zich 100% in en het is ontzettend gezellig.’ 

  1. Ga anders over de grens

Vooral veel moeite om goede nieuwe krachten te vinden? Wellicht wonen ze op dit moment nog wel in het buitenland. Horeca-ondernemer Mathijs Gielen vertelde over zijn nieuwe concept i-Cooks, waarmee hij mede-horecaondernemers helpt koks te vinden. 'Er zijn al genoeg uitzendorganisaties, maar weinig die uit eigen ervaring precies weten wat er speelt binnen de hospitality branche.'

Meer highlights? Morgen gaan we in op bijzondere beleving. 

Ondernemerschap

01 december 2017

Jermain de Rozario kookt met het motto: 'Als je uniek wil zijn, moet je koken vanuit je eigen ik'.

Jonge chef-kok/ondernemer Jermain de Rozario schitterde in de NPO serie 'Nieuwe Garde'. Belangrijk voor hem? Kijk naar anderen en voorkom...

Lees meer
Ondernemerschap

29 november 2018

Omgaan met personeelstekort: 4 tips

Als horeca-ondernemer ben je meestal geen recruiter. Toch zijn veel horecazaken hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Hoe voorkom je dat je...

Lees meer
Ondernemerschap

14 maart 2019

Goed voorbereid op het terrasseizoen: 5 basischecks

Je terras is het visitekaartje van je zaak. Met de juiste voorbereiding maak je een vliegende start en haal je straks nóg meer uit je terras...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen