Omgaan met personeelstekort: 4 tips

2 minuten
Als horeca-ondernemer ben je meestal geen recruiter. Toch zijn veel horecazaken hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Hoe voorkom je dat je te maken krijgt met personeelstekort?
Als horeca-ondernemer ben je meestal geen recruiter. Toch zijn veel horecazaken hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Hoe je voorkomt dat je last krijgt van personeelstekort of je nieuwe medewerker vindt? Merijn Corneel Koops van The Work Embassy geeft enkele do's en dont's.

Investeer eerst in behoud van personeel


'Het is makkelijker om je personeel te behouden dan om nieuwe medewerkers te werven. Medewerkers kunnen op dit moment eigenlijk overal wel aan het werk. Dus kun je er maar beter voor zorgen dat je secundaire arbeidsvoorwaarden goed zijn. Bied gezelligheid, organiseer af en toe een uitje of een borrel. Maar geef medewerkers ook de vrijheid om zelf te bepalen hoe ze hun werk inrichten. Vooral millennials hechten hier veel waarde aan. Bijkomend voordeel: tevreden medewerkers zijn ambassadeurs.'

Zet medewerkers in als (social) ambassadeur


'Maak je medewerkers ook ambassadeur. Laat op Facebook en Instagram zien dat ze blij en trots zijn om voor je te werken. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk voor potentiële medewerkers. Zo wordt je restaurant niet alleen een merk voor gasten, maar ook voor medewerkers.'

Hoop niet te veel op vacaturebanken


'Heb je een vacature? Hoop niet te veel op de geijkte paden. Vacaturebanken bijvoorbeeld. Met name jongeren kijken daar nauwelijks nog naar. Zeker wanneer ze niet actief op zoek zijn naar een andere baan. Besef ook: het aantal vacatures is groter dan het aantal werkzoekenden. Lastig om daartussen op te vallen.'

Durf over de grens te kijken


'Horecaprofessionals zijn er natuurlijk niet alleen in Nederland, maar ook over de grens. Al merk ik dat veel ondernemers hier niet zo snel aan denken. Of het spannend vinden. Maar naast de taal en de cultuur zijn er niet zoveel verschillen tussen een buitenlandse kandidaat en een Nederlandse. In het buitenland vind je misschien zelfs kandidaten die je hier niet vindt. Zo heb ik sollicitanten aan een baan geholpen die al een baan hadden in hun eigen land en een nieuwe buitenlandervaring zochten.'

Meer weten? Lees komende zaterdag het hele interview met Merijn Corneel Koops van The Work Embassy hier!

Foto: Frisse Mosterd Asmara Matulessy
Training
Gastvrijheid

Training Etiquette & Omgangsvormen

Geef je hospitality niveau een boost door etiquette en gebruiken juist in te zetten!

Bekijk training
Ondernemerschap

22 september 2017

De Staat: 'Een duidelijke visie is ontzettend belangrijk. Voor alles.'

Arnhem is sinds mei een hotspot rijker: De Staat. Eigenaar Mathijs Gielen over een goede eerste indruk, geleerde lessen en moeilijke keuzes...

Lees meer
Ondernemerschap

01 oktober 2016

Als ervaren chef-kok en toch nog stage lopen? Je bent nooit uitgeleerd

Hoe blijf je als kok geïnspireerd en houd je uitdaging in je werk? Chef-kok Wesly van Halen van restaurant Bij Mette vindt stages lopen een...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen