Slim koken met Slimme Keuken

4 minuten

Vrijwel elke horecaondernemer heeft tegenwoordig te maken met personeelstekort. Ondanks dat startten Robin Wijnen en zijn compagnons in 2020 met het restaurantconcept Quisine. Hierbij maken zij optimaal gebruik van Slimme Keuken, een slimme manier van koken en dé kracht van Quisine. 

Wie: Robin Wijnen 
Zaken: Quisine Veldhoven (september 2020), Oosterhout (juli 2021) en Oss (oktober 2021) 
Functie: Mede-eigenaar 
Site: www.quisine.nl

De Slimme Keuken is gebaseerd op convenience. Wat zien jullie als het voordeel om met convenience te werken? 
“Van convenience wordt vaak gedacht dat het een standaard halffabricaat is. Maar de basis hiervan is door onze chefs ontwikkeld en wordt volgens onze recepturen gemaakt. Omdat een groot deel van de mise-en-place hiermee uit handen wordt genomen, levert dit tijdswinst op en creëren we in elke zaak een bepaalde kwaliteitsstandaard. In welke vestiging je een bepaald gerecht ook besteld, de kwaliteit is overal hetzelfde. En dat is nu juist de kracht van Quisine. Onze slogan is ook Quality by Simplicity.” 

De tijdswinst is dus ook een pluspunt in deze tijd van personeelstekort?
“Absoluut! Je hebt minder handjes nodig in de keuken en kunt dankzij Slimme Keuken zelfs mensen zonder koksopleiding intern opleiden, met de mogelijkheid om door te kunnen groeien. Ook het doorgroeien zien wij binnen ons concept als een groot voordeel.” 

Welke invloed heeft het werken met convenience producten op je marge? 
“De inkoop is misschien iets hoger, maar je personeelskosten zijn een stuk lager. Het komt je marge dus ten goede. Sligro heeft een berekeningen gemaakt wat het met je marge doet om met Slimme Keuken te werken. Voor ons was deze berekening, naast de andere voordelen, heel interessant.” 

In hoeverre kun je Slimme Keuken tijdens de kerstdagen inzetten? 
“De voordelen van Slimme Keuken gelden natuurlijk ook tijdens de kerstdagen. Het maakt het makkelijker om bijvoorbeeld in plaats van een driegangenmenu, vier, vijf of zes gangen te serveren. Dat komt je omzet en dus je marge ten goede. Slimme Keuken maakt het ook eenvoudiger om voor de kerstdagen menuboxen aan te bieden. In 2020 lanceerden we noodgedwongen het Quisine Qerstmenu, een afhaalmenu met de keuze uit drie, vier of vijf gangen en voor elke gang een keuze uit drie verschillende gerechten. De gerechten gaven we koud mee, voorzien van last minute bereidingsinstructies. Ook dit jaar zullen er mensen zijn die liever thuis uit eten gaan. Door menuboxen aan te bieden wordt je doelgroep dus groter.” 

Hoe brengen jullie datgene wat jullie tijdens de kerstdagen bieden onder de aandacht van de gasten? 
“Via onze social media kanalen en de website waarop we heel actief zijn en via onze nieuwsbrieven. Inmiddels hebben we al een grote gastenkring en database met adressen opgebouwd dankzij de online reserveringen. In de nieuwsbrief nodigen we de gasten uit om bij ons te komen eten en laten we weten wat wij tijdens de kerstdagen bieden. We zijn nu al bezig met het voorbereiden van de gerechten die we tijdens de kerst willen presenteren en maken daar mooie shots van die we straks kunnen laten zien.” 

Heb jij als ondernemer nog een goede tip voor collega-ondernemers? 
“Door met Slimme keuken te werken kun je niet alleen extra omzet genereren. Door verlichting van de werkdruk houd je ook meer tijd over voor je gasten, waardoor je ze een bepaalde ervaring kunt garanderen. De beste tip die ik voor de feestdagen kan geven is om ook gebruik te maken van Slimme Keuken. Probeer het in ieder geval eens. Het biedt zoveel mogelijkheden om je gasten een perfecte avond te kunnen geven. En daar doen we het tenslotte allemaal voor, die grote glimlach op het gezicht. 

Ondernemerschap

12 juni 2021

Hoe een kookstudio en een eetcafé elkaar versterken

Eetcafé De Barrier was een half jaar gesloten en Kookstudio Gewoon Koen ruim een jaar. Koen Kanters vertelt hoe hij deze tijd benutte.

Lees meer
Ondernemerschap

05 september 2018

Hoe maak je als traditioneel café meer omzet door food?

Een horecazaak renoveren en uitbreiden zonder je originele doelgroep te verliezen, is geen makkelijke taak. In deze video laat Theo zien hoe...

Lees meer
Training
Ondernemerschap

Vervolgtraining Conceptdenken

Heb je eerder de Training Conceptdenken bij ZiN Inspiratielab gevolgd? Schrijf je dan nu in voor de vervolgtraining Conceptdenken.

Bekijk training

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen