Starten met bezorgen? 3 basistips om rekening mee te houden

2 minuten
Meer omzet pakken op de rustige dagen. Nieuwe gasten bereiken. Of je vaste gasten vaker bedienen. Er zijn meerdere redenen waarom maaltijden aan huis bezorgen interessant kan zijn voor je concept.
Meer omzet pakken op de rustige dagen? Nieuwe gasten bereiken? Of je vaste gasten vaker bedienen? Er zijn meerdere redenen waarom maaltijden aan huis bezorgen interessant kan zijn voor je concept. Voordat je begint; houd rekening met deze basistips.

Niet alles leent zich voor bezorgen


Je wilt wél aan huis bezorgen, maar wilt niet dat dit ten koste gaat van je gerechten. Of van de presentatie. In het restaurant serveer je mooi opgemaakte gerechten op borden van precies de juiste temperatuur. Houd er rekening mee dat niet elk gerecht zich leent voor bezorgen. Stem je kaart voor bezorgen dus af voor bezorgen. Deze kaart hoeft niet hetzelfde te zijn als de kaart die je in je restaurant voert.

Laat piekdrukte niet ten koste gaan van kwaliteit


Wanneer je de gerechten voor bezorgen vanuit dezelfde keuken bereidt als de gerechten in het restaurant, wil je natuurlijk niet dat het één ten koste van het ander gaat. Dit kun je deels opvangen wanneer je producten die veel van je keukencapaciteit vragen, alleen in het restaurant aan te bieden. Terwijl je gasten snellere gerechten kunnen laten bezorgen. Of geef tijdens piekuren langere bezorgtijden af. Je kunt natuurlijk ook alleen op de rustige dagen bezorgen.


Weet zeker dat je op de juiste temperatuur bezorgt


Hoe houd je de controle op kwaliteit wanneer je bezorgt? Met de juiste bezorgsystemen en disposables houd je gerechten langere tijd op constante temperatuur. Maar niet oneindig. Test daarom eerst hoe lang je koude gerechten koud houdt en warme gerechten warm. Vergeet ook niet warme gerechten en koude gerechten en dranken apart van elkaar te verpakken.

Daarbij speelt natuurlijk ook het vervoersmiddel een rol: een e-bike staat duurzaam en is relatief voordelig, maar niet zo praktisch in een buitengebied. Terwijl een fiets wellicht wel handiger en sneller is in een drukke binnenstad. Kortom kansen genoeg!

Meer weten over hoe je start met bezorgen? Check hier!

 
Slim Bezig!

14 april 2022

Terugblik ZiN Inspiratiedag Slim Bezig! - dinsdag 5 april 2022

ZiN Inspiratielab organiseerde op dinsdag 5 april 2022 de ZiN Inspiratiedag Slim Bezig!

Lees meer
Duurzaamheid

29 mei 2020

Duurzaam wordt het nieuwe normaal

Met een koerswijziging bereidt HOF Catering zich voor op nieuwe tijden. Rob van Leeuwen over het belang van duurzaamheid.

Lees meer
Ondernemerschap

03 oktober 2016

Laurent Smallegange: '10 procent huur is in toeristische regio te hoog'

Laurent Smallegange, chef-kok van sterrestaurant Spetters in het Zeeuwse Breskens, over de uitdagingen van de toeristische regio. 'In de...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen