Starten met bezorgen? 3 basistips om rekening mee te houden

2 minuten
Meer omzet pakken op de rustige dagen. Nieuwe gasten bereiken. Of je vaste gasten vaker bedienen. Er zijn meerdere redenen waarom maaltijden aan huis bezorgen interessant kan zijn voor je concept.
Meer omzet pakken op de rustige dagen? Nieuwe gasten bereiken? Of je vaste gasten vaker bedienen? Er zijn meerdere redenen waarom maaltijden aan huis bezorgen interessant kan zijn voor je concept. Voordat je begint; houd rekening met deze basistips.

Niet alles leent zich voor bezorgen


Je wilt wél aan huis bezorgen, maar wilt niet dat dit ten koste gaat van je gerechten. Of van de presentatie. In het restaurant serveer je mooi opgemaakte gerechten op borden van precies de juiste temperatuur. Houd er rekening mee dat niet elk gerecht zich leent voor bezorgen. Stem je kaart voor bezorgen dus af voor bezorgen. Deze kaart hoeft niet hetzelfde te zijn als de kaart die je in je restaurant voert.

Laat piekdrukte niet ten koste gaan van kwaliteit


Wanneer je de gerechten voor bezorgen vanuit dezelfde keuken bereidt als de gerechten in het restaurant, wil je natuurlijk niet dat het één ten koste van het ander gaat. Dit kun je deels opvangen wanneer je producten die veel van je keukencapaciteit vragen, alleen in het restaurant aan te bieden. Terwijl je gasten snellere gerechten kunnen laten bezorgen. Of geef tijdens piekuren langere bezorgtijden af. Je kunt natuurlijk ook alleen op de rustige dagen bezorgen.


Weet zeker dat je op de juiste temperatuur bezorgt


Hoe houd je de controle op kwaliteit wanneer je bezorgt? Met de juiste bezorgsystemen en disposables houd je gerechten langere tijd op constante temperatuur. Maar niet oneindig. Test daarom eerst hoe lang je koude gerechten koud houdt en warme gerechten warm. Vergeet ook niet warme gerechten en koude gerechten en dranken apart van elkaar te verpakken.

Daarbij speelt natuurlijk ook het vervoersmiddel een rol: een e-bike staat duurzaam en is relatief voordelig, maar niet zo praktisch in een buitengebied. Terwijl een fiets wellicht wel handiger en sneller is in een drukke binnenstad. Kortom kansen genoeg!

Meer weten over hoe je start met bezorgen? Check hier!

 
Ondernemerschap

18 februari 2021

Terrastrends voor 2021

De aankleding, indeling en uitstraling van je terras kunnen dienen als magneet om na de herstart meer gasten aan te trekken.

Lees meer
Ondernemerschap

15 september 2017

Proeflokaal Sijgje: vier dezelfde restaurants met compleet verschillende gasten

Erwin Nieuwenhuizen opende twee jaar geleden samen met zakenpartner zijn eerste restaurant, Proeflokaal Sijgje. De formule sloeg zo aan, dat...

Lees meer
Ondernemerschap

22 januari 2018

De Monnikendam: de uitdaging van een monumentaal pand buiten de binnenstad

De Monnikendam is de eyecatcher van Amersfoort. Een restaurant in een monumentaal pand net buiten de binnenstad. Kans of uitdaging?

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen