Terrastrends voor 2021

2 minuten

De aankleding, indeling en uitstraling van je terras kunnen dienen als magneet om na de herstart meer gasten aan te trekken. Maar waar begin je? We zetten enkele trends op een rij. Kleine teaser: sleutelwoorden zijn ook hier duurzaam, natuurlijk en flexibel. 

Denk duurzaam 

Gasten waarderen ook duurzame keuzes op het terras. Dat betekent meubilair van natuurlijke materialen, zoals hout, of gerecyclede materialen. Maar duurzaam staat ook voor levensduur verlengen of bewuste keuzes om je gasten langer aangenaam op het terras te kunnen laten zitten. Zo kunnen verwarmde terrasstoelen of warmtepanelen een zuinigere keuze zijn dan heaters.   

Breng toen en nu samen

Rotan en teak zijn tijdloze klassiekers, en misstaan ook in 2021 niet op het terras. Karakter van toen uitgevoerd met technieken van nu. Extra voordeel van deze materialen is dat ze zowel binnen in je restaurant als op het terras passen, en daardoor de binnen- en buitenruimte in elkaar laten overlopen. Je terras als buitenrestaurant. 

Kies kleur

De kleurstelling van je terras moet passen binnen je concept, en sluit ideaal gezien aan bij de kleuren binnen. Wil je inzetten op trendkleuren voor het terras? Denk dan warm, maar ook fris. Kleed je terras aan met accessoires in natuurlijke tinten zoals aards, groen of zalmroze. Ga je liever voor wat chiquer en tijdloos, dan kun je ook gaan voor zwarte meubels. Combineer eventueel met accessoires in natuurlijke tinten.  

Denk divers

Je gast wil vooral op het terras een gevoel van ‘maatwerk’ hebben. Richt je terras daarom vooral afwisselend in. Met verschillende soorten zitplaatsen: hoog en laag, viertjes en tweetjes en stoelen en banken. Laat je gast zelf kiezen welke zitplek het beste past.  

Overige aandachtspunten:

  • Denk nu al na over meerdere scenario’s: de ideale routing en lay-out voor straks bij de heropening en later bij volledige bezetting.
  • Bied je terras voldoende beschutting zodat je gast er ook bij minder weer comfortabel zit? Denk aan extra schermen en overkapping. 
  • En bekijk ook deze tips om nog meer uit je terras te halen.
Ondernemerschap

05 juli 2018

Creatieve oplossingen om je restaurant ook tijdens de lunch vol te krijgen

Veel lege plekken tijdens de lunch en daarnaast last van onnodige verspilling? Met deze vier voorbeelden helpen wij jou om ook in de...

Lees meer
Ondernemerschap

08 april 2019

Extra aandacht voor kinderen

Restaurant Herberg Jan is een paradijs voor jonge gezinnen. Eigenaresse Marjolein Bosch vertelt wat deze kindvriendelijkheid haar oplevert.

Lees meer
Ondernemerschap

21 november 2020

Daghoreca voor een ‘vergeten’ doelgroep

In Pommepomme draait het volledig appels. Robert Sassen en Job Oosting hopen met dit nieuwe concept meer lokaal publiek naar hun geliefde...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen