Werken, eten en borrelen op één plek

3 minuten

Werken in een inspirerende omgeving en op een ongedwongen manier netwerken. ’s Avonds voldaan je laptop dichtklappen, terwijl er aan de bar al een drankje voor je wordt ingeschonken en je vrienden komen binnendruppelen. Bij de Kanarie Club kan het. Bij een brede doelgroep, waaronder millennials, slaat het concept aan. 

Wie?
Chong Chu

Wat?
Eigenaar Kanarie Club, Foodhallen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Café Kuyl

Website?
www.kanarieclub.nl
www,foodhallen.nl

Klopt het dat jullie je overdag specifiek op flexwerkers richten? 

“We willen vooral een fijne plek creëren voor mensen uit de buurt. We noemen het niet voor niets ‘het nest van west’: de huiskamer die sowieso leuker is dan de jouwe. Het is een plek waar je afspreekt met vrienden, maar ook goed kunt werken. Vooral millennials werken graag in een omgeving waar iets gebeurt. Daarom maken we van de Kanarie Club een aantrekkelijke en inspiratievolle werkomgeving en bieden we ook ontspanningsmogelijkheden tussendoor.” 

Welke faciliteiten zijn er?

“We hebben natuurlijk goede wifi, vergaderfaciliteiten en voldoende stopcontacten en oplaadkabels. Je kunt een pakket afnemen waarbij je een werkplek huurt en profiteert van allerlei voordelen, zoals onbeperkt koffie, een broodje bij de lunch, kannen water waar je onbeperkt gebruik van kunt maken en een notitieblokje. Maar je kunt ook gewoon ergens gaan zitten met je laptop en aan het eind van de dag je consumpties afrekenen. Voor de nodige ontspanning hebben we een voetbaltafel en een pingpongtafel. Zo kun je op een laagdrempelige manier netwerken: vraag gewoon aan degene die naast je zit te werken of hij of zij zin heeft in een potje.” 

En ’s avonds meteen door naar de borrel?

“Dat kan inderdaad prima. Als je klaar bent met werken, berg je je spullen op in een van de lockers en bestel je een drankje aan de bar. Het licht wordt gedempt, de muziek gaat wat harder: tijd om te ontspannen. Maar wie wil, kan ook tot ’s avonds laat doorwerken. Het pand is zo ingericht dat er altijd wel een rustig plekje is om te werken – of juist een onrustig plekje als je daar de voorkeur aan geeft.” 

Hoe ziet de kaart eruit?

“Die is vooral vegetarisch georiënteerd, met vlees en vis als opties. Ook daarmee spelen we in op de behoeften van de millennial-doelgroep. Er staan veel kleine gerechten op die je de hele dag door kunt bestellen, net waar je zin in hebt. De kaart voorziet ook weer duidelijk in de behoeften van flexwerkers. Zo hebben we een gevarieerd aanbod broodjes en diverse snacks om de middagdip tegen te gaan. En natuurlijk schenken we goede koffie!” 

De Kanarie Club grenst aan de Foodhallen. Is dat een voordeel of een nadeel?

“Ik zie het als een voordeel. Je komt voor de Kanarie Club óf de Foodhallen. Bij de Kanarie Club kom je voor het huiskamergevoel, in de Foodhallen vind je meerdere restaurants onder één dak. Het bijt elkaar niet en er is geen concurrentie. Er zijn mensen die hier drie dagen per week zitten te werken. Voor hen is het een lekkere afwisseling om even de Foodhallen in te kunnen lopen en nog meer keuze te hebben.” 

Hoe verhouden de Kanarie Club en de Foodhallen zich zakelijk tot elkaar?

“Het zijn twee aparte bedrijven, maar ze vallen onder dezelfde overkoepelende horecaonderneming. Dat biedt zo zijn voordelen. Afhankelijk van de geldende coronaregels kunnen we bijvoorbeeld de Kanarieclub bij de Foodhallen trekken, zodat we meer mensen kwijt kunnen op anderhalve meter afstand.” 

Maak ook de juiste keuzes door een sterk concept. Meer weten? Volg de Training Conceptdenken bij ZiN Inspiratielab

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen