Zes tips voor de komende drie weken..

2 minuten

Helaas hebben we sinds afgelopen zaterdag wederom te maken met beperkende maatregelen voor de horeca: om 20.00 uur de deuren sluiten en verplicht een vaste zitplaats. Hierbij zes tips voor de komende drie weken: 

TIP 1: Nodig je gasten uit om uitgebreid te komen lunchen 
Nederland kent geen lunchcultuur zoals we die over de grens kennen: waar men de lunch uiterst serieus neemt en waar men de lunch ziet als de grootste en belangrijkste maaltijd van de dag. Nodig je gasten uit om uitgebreid te komen lunchen, ook doordeweeks. Uitgebreid lunchen is zo gek nog niet is: je hebt kilojoules het meest overdag nodig, wanneer je actief bent en dus energie verbruikt.

Axel Rosier van sterrenrestaurant Fred op social media: “Thuiswerken kan ook s avonds, overdag uitgebreid lunchen bij Fred**. Klinkt ook best aardig toch?”

TIP 2: Vroeg dineren & succesvolle upselling tijdens het diner
Plan de ontvangst voor het diner vroeger zodat je gasten dezelfde beleving kunt bieden als een diner ’s avonds. Stimuleer je team in upselling en het succesvol adviseren van je gasten. Het resultaat? Tevreden gasten en een hogere gemiddelde besteding. 

TIP 3: Stimuleer flexwerken in jouw zaak
Per 12 november 2021 geldt ook weer het advies om thuis te werken.  Niet iedereen blijft thuis achter zijn laptop zitten. Er zijn steeds meer Nederlanders die bij een lokale horecagelegenheid gaan zitten om te werken en hier iets te eten en te drinken bestellen. Heb jij je gasten al uitgenodigd om een paar uur bij jouw te komen werken om de thuiswerkplek even te ontvluchten? Let op: helaas zijn er nog altijd mensen die zonder consumptie plaats innemen in jouw zaak. Stel daarom een (minimaal aantal) consumptie verplicht. 

TIP 4: Zet weer in op afhalen en bezorgen
Veel zaken zetten opnieuw in op afhalen en bezorgen. Het zorgt voor (wat) extra inkomsten en het waardevolle contact met gasten blijft bestaan. 

TIP 5: Deel je initiatieven!
Deel je nieuwe initiatieven op social media, in je nieuwsbrief en op je website zodat je (potentiële) gasten de komende drie weken niet om je heen kunnen. 

TIP 6: Tot slot: stay strong
Er wordt wederom nogal wat incasseringvermogen van je gevraagd. Dat valt waarschijnlijk niet altijd mee. Maar onthoud: met een flinke dosis flexibiliteit, creativiteit en positiviteit kom je ver. Succes!

Ondernemerschap

05 september 2019

Vooruitkijken: het Songfestival en kansen voor de Rotterdamse horeca

De kogel is door de kerk: tienduizenden mensen beleven volgend jaar 15 tot 17 mei het Songfestival in Rotterdam.

Lees meer
Ondernemerschap

19 november 2016

Sotto Lounge heeft toegang tot de meest unieke wijnkelder van Nederland

High-end catering, workshops een restaurant en de meest exclusieve wijnvoorraad van heel Nederland. Dat is wat Wilco van den Baar dagelijks...

Lees meer
Ondernemerschap

23 februari 2019

Een dorp biedt kansen die een stad niet biedt

Een foodbeleving met wereldse gerechten en een hippe, chique inrichting. De trendy stijl van Meraqi is er één die je misschien eerder...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen