Zes tips voor de komende drie weken..

2 minuten

Helaas hebben we sinds afgelopen zaterdag wederom te maken met beperkende maatregelen voor de horeca: om 20.00 uur de deuren sluiten en verplicht een vaste zitplaats. Hierbij zes tips voor de komende drie weken: 

TIP 1: Nodig je gasten uit om uitgebreid te komen lunchen 
Nederland kent geen lunchcultuur zoals we die over de grens kennen: waar men de lunch uiterst serieus neemt en waar men de lunch ziet als de grootste en belangrijkste maaltijd van de dag. Nodig je gasten uit om uitgebreid te komen lunchen, ook doordeweeks. Uitgebreid lunchen is zo gek nog niet is: je hebt kilojoules het meest overdag nodig, wanneer je actief bent en dus energie verbruikt.

Axel Rosier van sterrenrestaurant Fred op social media: “Thuiswerken kan ook s avonds, overdag uitgebreid lunchen bij Fred**. Klinkt ook best aardig toch?”

TIP 2: Vroeg dineren & succesvolle upselling tijdens het diner
Plan de ontvangst voor het diner vroeger zodat je gasten dezelfde beleving kunt bieden als een diner ’s avonds. Stimuleer je team in upselling en het succesvol adviseren van je gasten. Het resultaat? Tevreden gasten en een hogere gemiddelde besteding. 

TIP 3: Stimuleer flexwerken in jouw zaak
Per 12 november 2021 geldt ook weer het advies om thuis te werken.  Niet iedereen blijft thuis achter zijn laptop zitten. Er zijn steeds meer Nederlanders die bij een lokale horecagelegenheid gaan zitten om te werken en hier iets te eten en te drinken bestellen. Heb jij je gasten al uitgenodigd om een paar uur bij jouw te komen werken om de thuiswerkplek even te ontvluchten? Let op: helaas zijn er nog altijd mensen die zonder consumptie plaats innemen in jouw zaak. Stel daarom een (minimaal aantal) consumptie verplicht. 

TIP 4: Zet weer in op afhalen en bezorgen
Veel zaken zetten opnieuw in op afhalen en bezorgen. Het zorgt voor (wat) extra inkomsten en het waardevolle contact met gasten blijft bestaan. 

TIP 5: Deel je initiatieven!
Deel je nieuwe initiatieven op social media, in je nieuwsbrief en op je website zodat je (potentiële) gasten de komende drie weken niet om je heen kunnen. 

TIP 6: Tot slot: stay strong
Er wordt wederom nogal wat incasseringvermogen van je gevraagd. Dat valt waarschijnlijk niet altijd mee. Maar onthoud: met een flinke dosis flexibiliteit, creativiteit en positiviteit kom je ver. Succes!

Ondernemerschap

29 november 2021

Vijf tips voor een pittige decembermaand

Hoe kun je nog omzet maken als je nog maar de helft van de tijd open mag zijn? Hoe houd je je team enthousiast? En hoe blijf je in contact...

Lees meer
Ondernemerschap

24 september 2019

Volledig cashless werken biedt alleen maar voordelen

Volledig cashless werken. Drie keer per jaar van interieur wisselen. En het belang van inspelen op de vrouwelijke gast.

Lees meer
Ondernemerschap

28 december 2021

Bekijk de uitdagingen van 2022 met een growth mindset!

We starten het nieuwe jaar helaas met veel onzekerheid en uitdagingen. Hoelang houden de beperkende maatregelen aan? Hoe kom je aan goed...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen