Zomerse events voor meer omzet

3 minuten

Nederland trekt weer massaal naar de horeca toe. Maar hoe zorg je ervoor dat gasten ook jouw zaak weer bezoeken? Deze 5 zomerse events dragen bij aan meer omzet.

Buiten proeven

Tijdens de horecasluiting en de lockdown waren Black Bastards en Green Eggs niet aan te slepen. Nederland raakte in de ban van buiten koken, en dat zijn we nog steeds. Toch haalt lang niet iedereen het maximale uit zijn Green egg of Black Bastard. Speel hierop in door je gasten op een mooie zomerse avond de mogelijkheden te laten zien. Laat zelf je gasten de fijne kneepjes van het vak zien -en proeven- of neem ze in een workshop mee in wondere wereld van outdoor cooking.

Zorg voor samenzijn op afstand

Elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer is door velen gemist. Organiseer of faciliteer daarom netwerkborrels, buurtfeestjes, workshops, teamborrels, champagne- of bierproeverijen. Mensen willen weer samen zijn. Zorg daarom voor een ongedwongen sfeer met bijvoorbeeld aperitiefplanken en kleine, toegankelijke hapjes.

Visavond met matchende wijn

Griet, heek, makreel, rog, roodbaars, schelvis, zeeduivel. Een greep uit de vissen die in de zomer het lekkerst smaken. Geef je gasten de kans hiervan te genieten tijdens een visavond. Kleed je terras mooi aan en zorg voor passende -live- muziek. Het diner maak je natuurlijk compleet met een matchende witte wijn, rosé of sherry. Een visavond is ook een uitgelezen gelegenheid om dry aged fish onder de aandacht te brengen. Tijd om die mooie koningszalm, platvis of tonijn uit je dry aged kast halen.

Happen en trappen

Heet je gasten welkom met koffie en een lekker gebakje. Geef ze de door jou uitgestippelde fietsroute en wat drankjes voor onderweg mee. Halverwege de route zorg je op een prachtige locatie voor een uitgebreide lunch. Aan het einde van de route sta je ze weer in je horecagelegenheid op te wachten. Dit keer met een heerlijke maaltijd en bijpassende wijnen. Iedereen is op de fiets, dus zorg voor een goed gevulde drankenkoeling. Je kunt van trappen natuurlijk ook stappen maken en een mooie wandelroute uitstippelen.

Culinaire route

Werk samen met andere horecagelegenheden in de buurt en organiseer een culinaire route van restaurant naar restaurant. Denk bijvoorbeeld aan een wijn- en spijsroute in een zomers thema of zet de Nederlandse keuken en eetcultuur op de kaart met een Dutch Cuisine route. Elk deelnemend restaurant is een startpunt voor een groep deelnemers. Let erop dat het restaurant naast je niet degene is die voor of na jou op de route ligt. Als de gasten tussendoor een iets grotere afstand af moeten leggen, geeft het jou nog even de tijd ervoor te zorgen dat alles weer klaar staat voor de volgende gasten. Eindigt de route in het favoriete restaurant van de gasten? Dan is de kans het grootst dat ze nog even blijven voor een extra drankje.

Ondernemerschap

20 februari 2021

Een vijfgangendiner van vijf ondernemers

Een vijfgangendiner, maar dan anders. Met Veurn & Ett’n bieden vijf restaurants elk een deel aan van het diner, waar gasten in de auto van...

Lees meer
Ondernemerschap

24 februari 2018

Trammmhuys Voorburg werkt zonder menukaart en heeft geen vaste prijzen

Bobby van Galen is zo succesvol met Hoftrammm dat hij, opnieuw in samenwerking met Pierre Wind, een tweede restaraurant is begonnen...

Lees meer
Ondernemerschap

26 november 2016

Ingrid Neven: de toegevoegde waarde van een wijnbar

Interview met chef-kok Ingrid Neven over de toegevoegde waarde van een wijnbar voor je restaurant, het inzetten van personeel en gesloten...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen