Hoe restaurant Oriëntal Green House omgaat met het coronavirus

3 minuten

Oriëntal Green House merkt net als andere Brabantse restaurants de grote gevolgen van het coronavirus. Directeur Simon de Wit, ook regionaal bestuurslid van KHN, vertelt over de maatregelen die zijn bedrijf neemt om gasten te beschermen en toch inkomsten te genereren.

Wie: Simon de Wit
Wat: Directeur Oriëntal Green House
Couverts: 300
Site: https://www.orientalgreenhouse.nl/

Het coronavirus houdt inmiddels heel Nederland in de ban. Wat merken jullie ervan?

‘Bij ons in Brabant speelt het natuurlijk al iets langer dan in de rest van Nederland. Tot en met afgelopen zondag merkten we nog weinig veranderingen. Maar nadat het kabinet afgelopen maandag met nieuwe adviezen kwam, onder meer om thuis te blijven werken, regende het annuleringen. Op dit moment hebben we 95% minder bezoekers in de restaurants. We hebben wel besloten geen buffet te serveren, maar alleen à la carte om het risico te beperken. Ook hebben de nieuwe maatregelen die het RIVM aankondigde, waaronder het voorkomen van samenkomst van grote groepen, ons doen besluiten ons nieuwe restaurant in het Philips Stadion voorlopig te sluiten. We hebben een verantwoordelijkheid om gasten en medewerkers te beschermen.’

Wat zijn andere maatregelen die jullie hebben genomen?

‘We hadden al langere tijd het idee om de bezorgservice ook tijdens lunch aan te bieden. Daar zetten we nu - eerder dan gepland - vol op in. We werken samen met Thuisbezorgd en hebben onze nieuwe service gedeeld via onze eigen app en het nieuwsbriefbestand. Het zal me niet verbazen dat binnenkort uit veiligheidsoverwegingen de restaurants moeten sluiten. Als de ziekte bij ons net zulke vormen gaat aannemen als in Noord-Italië, dan moeten we een andere manier verzinnen om toch inkomsten te genereren. De eerste bestellingen zijn inmiddels al bezorgd; ik hoop dat het vanaf komende week verder gaat lopen. Mensen die een hele week thuis zitten willen toch eens iets anders eten dan aardappels uit de pan.’

Hoe verandert je bedrijfsvoering daarmee?

‘Ik heb dinsdag direct werktijdverkorting bij de overheid aangevraagd voor mijn 18 vaste medewerkers. De 40 parttimers heb ik laten weten dat we voorlopig helaas geen werk voor ze hebben. Doordat we nu vooral inzetten op bezorgen, is de werkbelasting ook anders. Anders dan normaal werken we nu in twee ploegendiensten: een middag- en een avondploeg. De inkoop is op dit moment gewoon heel lastig in te schatten, omdat het aantal gasten in het restaurant terugloopt en de bezorgservice nog echt op gang moet komen.’

Hoe gaan je medewerkers om met de situatie?

‘Mensen hebben begrip voor de situatie, al merkte ik bij mijn oudere medewerkers toch wat angst. Als werkgever kun je niet veel meer doen dan hen zo goed mogelijk te informeren over de situatie en de adviezen van de overheid te volgen. Zieke medewerkers stuur ik naar huis. Ook hebben we bij de ingang een formulier hangen waarop we gasten verzoeken bij klachten niet binnen te komen. We zijn alert op de gezondheid van onze gasten en handelen daar ook naar.’   

Wat is verder belangrijk?

‘Natuurlijk heeft het kabinet al wel enkele tegemoetkomingen geboden als je aantoonbaar de gevolgen merkt. Zoals een ruimere werktijdverkorting met tegemoetkoming voor uren die werknemers niet kunnen werken. Ook mag in dat geval de omzetbelasting en inkomstenbelasting later worden betaald. We zullen moeten afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkelt.’

Ondernemerschap

09 augustus 2017

Waarom Oriëntal Green House inzet op drie restaurants in één

Van buffet, à la carte, teppanyaki, catering tot afhaal. Oriëntal Green House zet bewust in op meerdere restaurants en meerdere doelgroepen...

Lees meer
Ondernemerschap

24 oktober 2020

Inzetten op een online bierproeverij (en meer)

Hertog Jan Proeverij is in de afgelopen jaren flink gegroeid, maar sloeg dit jaar noodgedwongen ook andere wegen in.

Lees meer
Training
Personeel

Vervolgtraining Leidinggeven (2)

Heb je eerder de Training Leidinggeven bij ZiN Inspiratielab gevolgd? Schrijf je dan nu in voor de Vervolgtraining Leidinggeven (2).

Bekijk training

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen