Eleven Madison Park is sinds gisteren het beste restaurant ter wereld volgens The World's 50 Best Restaurants 2017. Wat is er nodig om in de top 5 te komen? Wij zetten enkele lessen voor je op een rij
Eleven Madison Park is sinds gisteren het beste restaurant ter wereld volgens The World's 50 Best Restaurants 2017. Maar wat is er nodig om in de top 5 te komen? Wij zetten enkele lessen voor je op een rij. Kortom, wat onderscheidt de vijf beste restaurants ter wereld.
Waar het bij de beste restaurants ter wereld om draait? Een topkeuken die moeiteloos overgaat in een topgastvrijheid. Een unieke eigen stijl. En de beste combinaties van gerechten en dranken.
Dit is de top 5 van The World's 50 Best Restaurants 2017
Eleven Madison Park, New York, Verenigde Staten.
Maak keuken en restaurant één, zodat er één onderscheidende culinaire beleving ontstaat. In Eleven Madison Square klopt alles. De bediening kan gasten aan tafel alles vertellen over de gerechten en herkomst. En vanzelfsprekend bereidt chef Daniel Humm gerechten van topkwaliteit. Of zoals de jury zegt: 'In Eleven Madison Square wordt gastvrijheid verheven tot kunst'. En de beleving moet na de verbouwing van de zomer zelfs nog beter zijn.Osteria Francescana, Modena, Italië
Durf je visie door te zetten in moeilijke tijden. Osteria Francesca had het moeilijk in de begindagen. De conservatieve bevolking van Modena kon maar moeilijk wennen aan de creatieve culinaire uitspattingen van Massimo Bottura. Maar uiteindelijk steekt hij door zijn unieke stijl juist zijn kop hoog boven het maaiveld uit, en trekt zijn restaurant inmiddels gasten van over de hele wereld. Juryoordeel: 'Heruitvinding van de Italiaanse keuken door een beroemde gepassioneerde chef'.El Celler de Can Roca, Girona, Spanje
Specialiseer je in waar je goed in bent en werk samen met andere specialisten. De Roca broers stonden jaren achtereen op de eerste plaats in deze ranglijst, maar een derde plaats is natuurlijk ook een prestatie. Elke broer is een van de besten ter wereld op z'n eigen gebied. Joan als chef, Josep als sommelier en Jordi als patissier. In dit restaurant komt het allemaal samen. Pairing op het hoogste niveau.
Mirazur, Menton, Frankrijk
Gebruik vers uit de streek om je te onderscheiden. Mirazur ligt aan de
![Mauro Colagreco, Mirazur]()
Franse kant van de Rivièra, vlakbij de Italiaanse grens. Chef Mauro Colagreco kweekt een deel van zijn ingrediënten op eigen boerderij. Maar voor zijn verse groenten en vers gevangen zeevruchten gaat hij naar de markt van Ventimiglia. Zo bevat zijn kaart altijd de producten van de hoogste kwaliteit. Van dichtbij. Of zoals de jury het omschrijft: 'uit zijn eigen geadopteerde Franse paradijs'.
Central, Lima, Peru
Wees een ambassadeur van je nationale keuken. Virgilio Martinez leert anderen over de meest bijzondere ingrediënten die Peru bevat, en gaat actief op zoek naar nieuwe soorten. In zijn Central neemt hij gasten mee langs de verschillende hoogteniveaus van zijn land - en wat daar leeft. Van 20 meter onder zeeniveau tot 4100 meter daarboven, in ruim 17 gangen. Een ontdekkingstocht in restaurantvorm.
Bekijk
hier de volledige ranglijst met De Librije op plaats 34.