Wordt 2020 nog meer het jaar van deze trends?

2 minuten

Dat ze er al even zijn, betekent niet dat ze op hun retour zijn. We zetten enkele trends voor je op een rij die de potentie hebben om in het nieuwe jaar nóg groter te worden dan ze nu al zijn. 

Concept: cloud kitchens

Steeds meer restaurants zetten in op bezorging. Om hun eigen gasten op meer manieren te bedienen of nieuwe doelgroepen aan te boren. Maar in navolging van het buitenland ontstaan ook in ons eigen land steeds meer restaurants die alleen online bestaan. Deze cloud kitchens - ook wel dark kitchens of ghost kitchens - bereiden hoogwaardige gerechten, die ze uitsluitend thuis bezorgen. Goede bestelsystemen zijn belangrijk. De uitstraling van de kooklocatie zelf is minder belangrijk. Er is geen luxe pand op een A-locatie nodig. Het is vooral belangrijk dat er ruimte is voor een goede kooklocatie en het pand goed bereikbaar is. Daardoor is de huisvesting vaak minder duur. In één keuken kunnen bovendien meerdere koks gerechten bereiden voor meerdere labels tegelijkertijd. Degene die bestelt heeft dat niet door. 

Bestanddeel: oude granen

In het verlengde van de bewuste trend variëren we met steeds meer verschillende granen. Quinoa is al even een populair voorbeeld. Maar denk ook aan oudere granen zoals teff, dürüm en spelt. Als bestandsdeel van een ambachtelijk gesneden broodje bij de soep of met smeersels, maar ook geschikt voor tal van andere gerechten. Bijvoorbeeld in een salade. Verschillende granen bieden volop mogelijkheden om in te spelen op een afwisselend eetpatroon en om te matchen bij tal van andere gerechten.

Dranken: mocktails en minder alcohol

De vraag naar cocktails en dranken met geen of minder alcohol neemt nog altijd toe. Natuurlijk hangt dit samen met de meer bewuste levensstijl die veel gasten zich aanmeten. Maar ook met het feit dat de horeca bruist van creativiteit. Er zijn nog zoveel bijzondere creaties te verzinnen. Waarmee je inspeelt op de vraag van je bewuste gast en je tegelijkertijd onderscheidt van je concurrent.  

En deze bewuste trends waar we eerder al over schreven

Van meer variatie in vleesvervangers, andere vegan alternatieven en bewuste disposables. Lees ook deze blog over steeds beter inspelen op flexitariër, vegetariër en veganist.   

Trends & Travel

10 september 2019

Hoe Happyhappyjoyjoy culinair blijft experimenteren

Als executive chef heeft Joost de Bruijn de leiding over de drie vestigingen van de Amsterdamse hotspot Happyhappyjoyjoy.

Lees meer
Trends & Travel

20 oktober 2016

4 hotels die scoren met design

Bij deze hotels komen de gasten voor het bijzondere gebouw. Spectaculair van buiten of heel bijzonder van binnen: vier hotels die uitblinken...

Lees meer
Trends & Travel

28 december 2017

Hoe Frédéric Chastro S.Pellegrino Young Chef Benelux won

En de beste jonge chef-kok van de Benelux is? Frédéric Chastro! De winnaar van de halve finale van de S.Pellegrino Young Chef Benelux...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen