Wordt 2020 nog meer het jaar van deze trends?

2 minuten

Dat ze er al even zijn, betekent niet dat ze op hun retour zijn. We zetten enkele trends voor je op een rij die de potentie hebben om in het nieuwe jaar nóg groter te worden dan ze nu al zijn. 

Concept: cloud kitchens

Steeds meer restaurants zetten in op bezorging. Om hun eigen gasten op meer manieren te bedienen of nieuwe doelgroepen aan te boren. Maar in navolging van het buitenland ontstaan ook in ons eigen land steeds meer restaurants die alleen online bestaan. Deze cloud kitchens - ook wel dark kitchens of ghost kitchens - bereiden hoogwaardige gerechten, die ze uitsluitend thuis bezorgen. Goede bestelsystemen zijn belangrijk. De uitstraling van de kooklocatie zelf is minder belangrijk. Er is geen luxe pand op een A-locatie nodig. Het is vooral belangrijk dat er ruimte is voor een goede kooklocatie en het pand goed bereikbaar is. Daardoor is de huisvesting vaak minder duur. In één keuken kunnen bovendien meerdere koks gerechten bereiden voor meerdere labels tegelijkertijd. Degene die bestelt heeft dat niet door. 

Bestanddeel: oude granen

In het verlengde van de bewuste trend variëren we met steeds meer verschillende granen. Quinoa is al even een populair voorbeeld. Maar denk ook aan oudere granen zoals teff, dürüm en spelt. Als bestandsdeel van een ambachtelijk gesneden broodje bij de soep of met smeersels, maar ook geschikt voor tal van andere gerechten. Bijvoorbeeld in een salade. Verschillende granen bieden volop mogelijkheden om in te spelen op een afwisselend eetpatroon en om te matchen bij tal van andere gerechten.

Dranken: mocktails en minder alcohol

De vraag naar cocktails en dranken met geen of minder alcohol neemt nog altijd toe. Natuurlijk hangt dit samen met de meer bewuste levensstijl die veel gasten zich aanmeten. Maar ook met het feit dat de horeca bruist van creativiteit. Er zijn nog zoveel bijzondere creaties te verzinnen. Waarmee je inspeelt op de vraag van je bewuste gast en je tegelijkertijd onderscheidt van je concurrent.  

En deze bewuste trends waar we eerder al over schreven

Van meer variatie in vleesvervangers, andere vegan alternatieven en bewuste disposables. Lees ook deze blog over steeds beter inspelen op flexitariër, vegetariër en veganist.   

Trends & Travel

13 juli 2017

How to become the nr1 avocado brand in the world

Marketeers, zoals wij, in horecaland denken niet in problemen maar in oplossingen. Inmiddels leren we ook door middel van de kengetallen hoe...

Lees meer
Trends & Travel

16 februari 2018

Inspiratie: nog 4 buitenlandse concepten met een opvallend design

Een onderscheidend design is een van de trekpleisters voor gasten. Foodbrigade zet vier buitenlandse voorbeelden op een rij. Deze kleurrijke...

Lees meer
Trends & Travel

26 oktober 2017

Inspiratie: hier blinken de beste restaurants van Latijns-Amerika in uit

Onlangs werden de 50 beste restaurants van Latijns Amerika bekend. Met daartussen enkele verrassende namen. Wat er nodig is om de absolute...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen