Bij deze restaurants staan insecten wel op de kaart

2 minuten
Het laatste wat je wil is dat gasten insecten in hun eten vinden, maar steeds vaker zie je ze op de kaart terug. Denk aan krekels, sprinkhanen en meelwormen: zeer voedzaam eten en een stuk minder belastend voor het milieu dan vlees. Verwerk insecten als garnituur of frituur ze voor een knapperig hapje voor bij de borrel. Onderstaande restaurants zijn al vooruitstrevend op dit gebied en bieden, allemaal op hun eigen manier, insecten aan.

Bosrestaurant Buitengewoon Lekker | Almere
Krekels en sprinkhanen worden hier verwerkt in een tapas menu. Bij Bosrestaurant Buitengewoon Lekker vind je de insecten gewoon tussen de frietjes en de biefstuk. Shared dining is een concept dat zich uitstekend leent om insecten te serveren. In dit restaurant worden alle kleine hapjes gemaakt van bos-, streek- en biologische producten. Er zijn verschillende schalen die je kunt kiezen: een rund-, wild-, vis- en vegetarische schaal, maar ook een insectenschaal. Wil je het toch iets toegankelijker maken? Verwerk de insecten dan in een bitterbal of in een insecten-groenteburger, dat vergroot de kans dat gasten het eens proberen.
shutterstock_322905248

Wereldzaak catering & kookworkshops | Breda
Werk je al vaker met gerechten waarin insecten verwerkt zijn? Dan kun je je kennis natuurlijk ook delen met anderen. Dat is wat de Wereldzaak uit Breda doet. Regelmatig organiseren zij workshops waarbij gekookt wordt met insecten. In kleine groepen kun je ook zelf aan een workshop meedoen en leer je alles over het bereiden van insecten en hoe ze bijdragen aan een duurzame wereld. Ze hebben niet alleen hoge voedingswaarden maar kunnen ook als vleesvervanger gegeten worden. Ook zijn insecten een stuk milieuvriendelijker in de verwerking.shutterstock_288725972

LE:EN | Utrecht
In dit restaurant is het menu gebaseerd op kleine Aziatische gerechtjes die je kunt delen. Een van die gerechten is een gefrituurde sprinkhaan op furikake sushirijst met chili, sesam, bieslook, preischeuten en wasabi-mayonaise. En dat trekt de aandacht. Door maar één of twee insectengerechten op de kaart te zetten kun je gasten laten wennen, een boodschap overbrengen en marketingwaarde creëren.
shutterstock_161147000