BBQ basics: 4 aandachtspunten

2 minuten

Het zomerseizoen is dé gelegenheid om uit te pakken met outdoor cooking. We zetten enkele aandachtspunten voor je op een rij.

Het zomerseizoen is dé gelegenheid om uit te pakken met outdoor cooking. Tenminste als je het op de juiste manier aanpakt. Wil je dit seizoen meer halen uit je barbecue of er voor het eerst mee starten? We zetten enkele aandachtspunten voor je op een rij.

De juiste barbecue


Als het om barbecueën gaat, kun je verschillende kanten op. Met een traditionele houtskoolbarbecue geef je die typische rokerige smaak aan vlees, vis of groenten. Terwijl je next level met een keramische barbecue of smoker bijvoorbeeld grotere delen langere tijd op precies de juiste temperatuur gaart. Een open-vuur-barbecue biedt weer een hele andere beleving. En zo zijn er nog veel meer opties.

De juiste brandstof


Wil je snel barbecueën of lang garen? De keuze van je brandstof hangt af van je doel. Zo wordt houtskool in no time heet en kun je hiermee op hoge temperaturen dunne stukken vlees garen. Houtskool brandt sneller op dan briketten, die langer de temperatuur vasthouden. Daarom zijn briketten beter geschikt wanneer je langer wilt garen op wat lagere temperatuur. Met een uitzondering: in een keramische barbecue kun je beter gaan voor grovere stukken harde houtskool.

De juiste smaakmakers


Je kunt alle kanten op wanneer je een stuk vlees of vis meer smaak wilt geven op je barbecue. Denk aan dry rubs en marinades, waarmee je nog meer uit je vlees haalt. Maar smaakversterkers bieden nog meer voordelen. Een dry rub zorgt er bij temperaturen tussen de 160 en 180 graden bijvoorbeeld ook voor dat de sappen beter in het vlees behouden blijven, waardoor het malser wordt.

De juiste presentatie


Natuurlijk serveer je je barbecuegerechten ook in stijl. Denk culinair en verder dan alleen het stuk vlees, vis en de groente van de barbecue. Zoek de combinaties op. Of: vergroot je omzet door je barbecuegerechten ook to go mee te geven. Bijvoorbeeld in 100% biologische disposables. Trendy én ook extra aansprekend voor je bewuste gasten.

Vlees

13 oktober 2017

Size matters en andere houtskool-weetjes

Houtskool wordt soms onderschat, maar de gloeiende kooltjes zijn van grote waarde voor elke barbecue. Barbecue- en Big Green Egg-specialist...

Lees meer
Vlees

18 december 2017

'Die licht rokerige smaak krijg je alleen met een Big Green Egg'

In het Rotterdamse sterrenrestaurant Parkheuvel kookt Erik van Loo op hoog niveau. Daarbij maakt hij graag gebruik van een Big Green Egg.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen