Chef Special 2024

Chef Special 2024

Na een succesvolle eerste editie in 2023 organiseert Sligro op donderdag 21 november 2024 opnieuw Chef Special.

Chef Special is dé plek om andere gepassioneerde chefs te ontmoeten, je vakkennis te verdiepen en unieke producten - waar je als chef écht mee kunt uitblinken – te ontdekken en te proeven. 

Daarnaast biedt Chef Special je praktische tips om om te gaan met actuele uitdagingen in de keuken. Hoe ga je om met personeelstekort? Hoe werk je samen met Generatie Z in de keuken? En hoe blijf je bij in een wereld waarin trends elkaar razendsnel opvolgen? Kortom inspiratie, netwerken, smaakvolle ontdekkingen, passie en vakmanschap staan centraal.

Chef Special vindt plaats bij ZiN Inspiratielab in Veghel. 

Je kunt je niet meer inschrijven voor Chef Special.
Alle tickets zijn uitverkocht.

Programma

09.30 - 10.00
Ontvangst bij ZiN Inspiratielab

10.00 - 10.45
Plenaire opening door dagvoorzitter Joel Broekaert

11.00 - 14.30
Volg unieke masterclases
Bezoek het Meet & Greet Plein & Geniet van heerlijke lunchgerechten

14.45 - 15.00
Plenaire afsluiting door dagvoorzitter Joel Broekaert

15.00
Borrel

Timetable Chef Special 2024

Download de timetable voor Chef Special 2024 en zie in één oogopslag wat je kunt ontdekken en beleven tijdens Chef Special. 

Dagvoorzitter

Dagvoorzitter Joël Broekaert

Niemand minder dan Joël Broekaert is dagvoorzitter tijdens Chef Special.

Joël is restaurantrecensent en (culinair) journalist voor NRC. Hij schreef ook jaren voor tijdschrift Vrij Nederland onder de naam ‘de Alleseter’. Hij is ook bekend van zijn tv-programma’s Joël Lokaal, De Smaak van Joël en De Vijf Smaken van Joël (en als bijna-Slimste Mens.). Onlangs verscheen zijn nieuwste boek Eet eens een wasbeer, over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten. 

Volg unieke masterclasses

Volg unieke masterclasses

Chef Challenges
Hoe ga ik om met Generatie Z in de keuken? - Jeff Dadema
Hoe ga ik in mijn keuken om met trends die elkaar in rap tempo opvolgen? - Pim Pelser
De toekomst van AI in de keuken - Vianne Scharloo

Meet the chef
Bjorn Massop: lokaal & duurzaam werken in de keuken
Michael van der Kroft: maak kennis met bijzondere en nieuwe (kook)technieken
Gerard Wollerich: tips van een sterrenchef om slimmere keuzes te maken in jouw keuken
Arie Hanssen: Libéma's succesformule: zo voorzie je in korte tijd veel gasten van goed en lekker eten.


Love it
Ontdek Italiaanse olijfolie - Loretta Tedaldi (Olitalia)
Truffels ontmaskerd: van bodem tot bord - Jesse Boeijen (Tartufo di Paolo)
Duik in de wereld van Zwitserse kazen - Rickert van 't Schip (Emmi Kaltbach)
Pluk je wild met Edwin Flores!
Proef wild uit het seizoen | Armand Janssen (Ruig Wild & Gevogelte)

Bezoek het Meet & Greet Plein

Het Meet & Greet Plein is dé plek om andere gepassioneerde chefs te ontmoeten, je vakkennis te verdiepen en unieke producten - waar je als chef écht mee kunt uitblinken – te ontdekken en te proeven. Op het Meet & Greet Plein zijn ondere andere de volgende foodleveranciers aanwezig:

Kaldenberg | SmitVis | Ruig Wild & Gevogelte | Tartufo di Paolo | Unilever Food Solutions | Verstegen | Enkco | Farm Frites | Remia | Bresc | Olitalia | Pastridor | Baker And Baker | Koppert Cress | Cheffix | Enrico Food | Stylepoint

Lunch

Lunch

Tussen 12.00 en 14.00 kun je genieten van heerlijke lunchgerechten op het Meet & Greet Plein. 

  • Slimme keuken: aansprekende lunchgerechten uit Sligro's concept Slimme Keuken
  • ZIN lunch: indrukwekkende & oogeverblindende gerechten, verzorgd door de chefs van ZiN Inspiratielab
Wat levert het je op?

Wat levert het je op?

Nieuwe inzichten en ideeën
Dankzij bijzondere masterclasses en tips van experts doe je gegarandeerd nieuwe inzichten en ideeën op waar je direct mee aan de slag kunt én die je écht verder helpen.

Interessante ontmoetingen
Je komt in contact met een interessant en waardevol netwerk. Denk aan experts, collega horecaprofessionals en leveranciers.

Verrassend
We verrassen je de hele dag met een ijzersterk programma en bijzonder, goed en lekker eten en drinken. Je kijkt na afloop gegarandeerd terug op een onvergetelijke dag. 

Busvervoer vanuit Oost Nederland en Limburg

Busvervoer vanuit Oost Nederland en Limburg

Er is busvervoer geregeld vanuit Oost Nederland en Limburg zodat je vanuit deze regio's gemakkelijk en comfortabel kunt deelnemen aan Chef Special. Een gezellig begin en einde van dag, bovendien goed voor het milieu en je portemonnee (reiskosten). 

Beschikbare opstapplaatsen:

Limburg
Sligro Maastricht | Van Der Valk Hotel Stein-Urmond | Sligro Weert

Oost Nederland
Sligro Enschede | Sligro Bezorgservice Deventer | Carpool Arnhem Noord A12 

Tijdens je aanmelding kun je doorgeven of je gebruik wilt maken van het busvervoer. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Deelnamekosten

Deelnamekosten

€110, excl. btw.

Heb je een ZiN Membership? Dan kun je kosteloos deelnemen aan Chef Special. 

Terugblik Chef Special 2023

In 2023 organiseerde Sligro een succesvolle eerste editie van Chef Special.

“Chef Special 2023 was een bron van inspiratie! Het was fantastisch om te netwerken met gelijkgestemde chefs en nieuwe technieken en ingrediënten te ontdekken die me meteen in de keuken aan het denken hebben gezet.”

“De ontmoetingen met andere gepassioneerde chefs gaven me niet alleen nieuwe inzichten, maar ook een hoop energie en enthousiasme om met nieuwe ideeën aan de slag te gaan.”

Datum & Locatie

Datum & Locatie

Datum
donderdag 21 november 2024

Locatie
ZiN Inspiratielab
Corridor 11
5466 RB Veghel
Plan je route

Heb je een vraag over Chef Special?

Neem contact op met ZiN Inspiratielab via zininspiratielab@sligro.nl of via telefoonnummer 0413-373141. We helpen je graag.