we

Wine Experience 2023

Sligro organiseert op dinsdag 10 oktober 2023 opnieuw een exclusief wijnevenement voor horecaprofessionals: Wine Experience.
Wine Experience vindt plaats bij ZiN Inspiratielab in Veghel.

Ontdek meer dan 40 wijnhuizen van over de hele wereld, maak kennis met meer dan 200 bijzondere wijnen en volg één van de unieke masterclasses met o.a. Riccardo Pasqua & Filippo Bartolotta (dé specialisten uit Veneto), Jacques Cattin & Jermain de Rozario (a match made in Heaven) en Ronald Giphart.

Schrijf je direct in voor Wine Experience!

Klik om onderstaande button om je tickets voor Samen op weg naar duurzaam te bestellen.

Bestel hier je tickets
prog

Programma

09.30 10:00 Ontvangst
10:00 10:45 Plenaire opening met Philippe Delleman en Ronald Giphart met Bouché Champagne
10:45 15:00 Bezoek Leveranciersplein, Masterclasses en Themapleinen
11:30 14:30 mogelijkheid tot Lunch 
15:00 15:45 Unieke plenaire masterclass Riccardo Pasqua & Filippo Bartolotta
15:45  16:00 dagafsluiting
16:00 16:30 Borrel

Bestel hier je tickets
rg

Opening Ronald Giphart & Bouché Père & Fils

Ronald Giphart is de allerkunner onder de Nederlandse schrijvers. Hij schrijft boeken, filmscenario's, staat op het podium en geeft ook nog eens lezingen over liefde, seks en gastronomie (niet tegelijkertijd). Vanaf zijn debuutroman ik ook van jou behoorde hij tot de top van de Nederlandse literatuur. Al snel volgden er nog meer succesvolle boeken zoals Giph, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen. Naast gastronomie en leiderschap heeft Ronald nog talloze andere fascinaties waar hij fantastisch over kan schrijven én vertellen. 
Tijdens Wine Experience deelt hij zijn passie voor wijn, het belang van storytelling, de werking van humor en ons feilbare brein...

Bestel hier je tickets
wijn

Masterclass: A match made in heaven! | Joseph Cattin (Frankrijk) | Jermain de Rozario | Edgaras Razminas

Het familiebedrijf Joseph Cattin is opgericht in 1720. Ze bezitten de mooiste en unieke wijngaarden rond hun vestigingsplaats Voegtlinshoffen, zo'n 10 kilometer ten zuiden van Colmar. Hier hebben zij, in de ruim 300 jaar en met 12 generaties, het wijnmaken tot een ware kunst weten te verheffen.

Jermain de Rozario richtte zijn restaurant De Rozario* op in 2016, waarmee hij al na 2,5 jaar een Michelinster wist te behalen. Hier laat hij, met muziek als zijn grootste inspiratiebron, de mooiste gerechten tot leven komen. Met zijn Indische roots en kennis van de klassieke keuken weet hij met zijn team de mooiste creaties op tafel te zetten.

 

Edgaras Razminas, Michelin Sommerlier van het jaar 2021, wist deze twee kunstenaars perfect samen te brengen voor een ''Match made in heaven''. Laat je tijdens deze masterclass inspireren en ervaar de kunst van wijn en spijs in optima forma.

TM

Duurzaamheid: Feiten, Fabels & Commerciële Kansen | Tim Monten

Duurzaamheid is hét buzzword en containerbegrip van het moment, ook in wijnland. Hoog tijd voor een nuchtere en verhelderende blik op het thema. 
Tim Monten, inkoper wijn voor Sligro Food Group en Magister Vini (de hoogst haalbare wijngraad in Nederland) presenteert de feiten, trends en actuele ontwikkelingen. Fabeltjes worden doorgeprikt en begrippen helder toegelicht. Overtuigd van het feit dat duurzaamheid geen loos begrip is en here to stay, presenteert Tim commerciële kansen voor de verduurzaamde wijnkaart. 

Claudia

Loire: Speeltuin voor de Sommelier | Claudia van Dongen

Claudia van Dongen is Register-Vinoloog, liquorist, Register-wijndocent en wijnvrouw van het jaar 2021. Voor de Loire heeft zij een grote voorliefde en gaat ze je gepassioneerd vertellen over deze betoverend mooie en zeer diverse wijnregio. Deze masterclass vergroot je wijnkennis waardoor je (nog) succesvoller wordt in het adviseren over en het verkopen van Muscadet tot Menetou!

GB

Orange wine: Say Cheese! | Gérard Bertrand

Gérard Bertrand is dé pionier in biologische en biodynamische wijnen in het Zuiden van Frankrijk. In zijn zoektocht naar de perfecte orange wine gaf hij zijn team van wijnmakers de opdracht de 70 beste orange wines van de wereld bij elkaar te zetten voor een blindproeverij; het prestigieuze project Villa Soleilla was geboren. Gérard is overtuigd van het fantastische huwelijk tussen orange wine en kaas en laat je tijdens deze unieke masterclass zijn hoe dit je ZiNtuigen doet prikkelen. 

NW

Mosel: een uniek cultuurlandschap | Nik Weis

De Mosel is zonder enige twijfel een van de meest fascinerende en mooiste wijngebieden ter wereld. Wie beter kan je meenemen op een gastronomische reis dan Nik Weis, een van de belangrijkste en meest toonaangevende bedrijven van de streek. Nik is met zijn St. Urbans-hof lid van de VDP, de onbetwiste Champions League van kwaliteitsproducenten in Duitsland. Nik vertelt je alles over de indrukwekkende historie van de regio, zijn wijnbedrijf én plantkwekerij en de veelzijdige culinaire inzetbaarheid van Riesling, de koningin onder de witte druiven. 

Martin

Mendoza Deep dive | Navarro Correas (Argentinië)

Martin Navesi is een WSET-gediplomeerd wijnspecialist met meer dan 15 jaar ervaring in de wijnwereld. Geboren in Mendoza en later uitgevlogen naar Europa waar hij nu een ware ambassadeur van Argentijnse wijnen is. Tijdens zijn masterclass nemen we je mee door de Mendoza Valley en presenteren we de verschillende regio's.
Hierbij staat Bodega Navaro Correas centraal, waarvan de historie teruggaat tot 1798. Laat je meenemen op reis met Martin naar de voeten van de Andes. 

CG

Een nieuw perspectief: Cool Climate Australia

Australië wordt gekenmerkt door een opmerkelijke geologische en klimatologische diversiteit. Dit leidt tot een al even breed spectrum aan aroma's en smaken in haar wijnen. Het is dan ook geen verrassing dat terroirgerichte bedrijven steeds meer aandacht en aanzien krijgen. Cecilia Gibbons verteld je tijdens de masterclass alles over ons aanbod uit Margaret River en Yarra Valley.

Yering Station, in de Yarra Valley, is het eerste wijnbedrijf uit Victoria, met een historie die teruggaat tot 1938. Xanadu, in Margaret River, West-Australië, won de afgelopen negen jaar op rij de Best Cabernet Trophy tijdens de National Show van Australië.

PS

Corvina, dé expressie van de Veronese terroirs

Riccardo Pasqua neemt je persoonlijk mee in de prachtige historie van zijn toonaangevende familiebedrijf, samen met Filippo Bartolotta. 
Filippo is een gerenommeerd journalist op het gebied van wijn en gespecialiseerd in de regio Veneto. Hij geeft les in wijn en verzorgt lezingen over de hele wereld. Samen met Riccardo neemt hij je mee op reis door de Valpolicella-streek, met bijzondere aandacht voor corvina. Deze koningsdruif staat bekend om zijn elegantie en finesse, en staat aan de basis van de grootste wijnen uit de regio, met natuurlijk de majestueuze Amarone in het bijzonder. Riccardo en Filippo zorgen voor een spetterende proeverij en bijzondere afsluiting van de dag, die je niet mag missen!

WEPR

Wijnleveranciers

Tijdens Wine experience zijn er veel wijnhuizen die hun wijnen willen presenteren.

Cecchi
Speri
The Wine People
Kellerei Kaltern
Pasqua
Campo Alle Comete - Feudi di San Gregorio
Constellation
Grupo Penaflor
Viña San Pedro
Boutinot
Bosman
Bodegas Artero - Heredad de Baroja
Barcelona Brands
Avelino Vegas
Albet | Noya
Morgadio / Parra Jimenez
Ravas Quiera
Hofmann Willems
Nik Weis
Höpler
Canard-Duchêne - Bordeaux
Champagne Bouché
Joseph Cattin
Château Bellevue
Caves Languedoc Roussillon
Domaine Graeme & Julie Bott
Château Gassier
Maison Champy
Domaine Laroche - Mas la Chevalière
Gérard Bertrand
Pierre Chavin (Alcoholvrij)
Bottega - Lisetto - Pronol
Chapel Down
Rathbone Group / Xanadu
Poças
Loire

 

Bestel hier je tickets
vleesboer

Leveranciers

Tijdens de Wine Experience zijn er leveranciers en ZiN Partners die graag hun nieuwe producten willen laten proeven.
Deze leveranciers zijn tijdens Wine Experience aanwezig:

leveranciersP2

 

Bestel hier je tickets
WEP

Wat levert het op?

Nieuwe inzichten en ideeën

Dankzij bijzondere masterclasses en tips van experts doe je gegarandeerd nieuwe inzichten en ideeën op waar je direct mee aan de slag kunt in je keuken én die je écht verder helpen.

Interessante ontmoetingen

Je komt in contact met een interessant en waardevol netwerk. Denk aan experts, collega horecaprofessionals en leveranciers.

Verrassend

We verrassen je de hele dag met een ijzersterk programma en bijzonder, goed en lekker eten en drinken. Je kijkt na afloop gegarandeerd terug op een onvergetelijke dag. 

Bestel hier je tickets
WPRS

Deelnamekosten

€110, excl. btw.

Heb je een promotiecode ontvangen van je accountmanager? Of heb je een ZiN Membership? Dan kun je kosteloos deelnemen aan Wine Experience.

Bestel hier je tickets
ZiN

Datum en Locatie

Datum:

dinsdag 10 oktober 2023

Locatie: 

ZiN Inspiratielab
corridor 11
5466 RB Veghel
Plan je route

Bestel hier je tickets

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen