Groots in genieten
Wijnen kunnen een gerecht maken of breken. Maar welke wijn past bij welk type gerecht? Tijdens deze Training Wijn & Spijs geven we je tips die je helpen om bijzondere en succesvolle wijn & spijs combinaties te creëren voor je gasten.
In de ochtend neemt Claudia van Dongen je mee in de basisregels voor succesvolle wijn & spijs combinaties. Aan de hand van smaakprofielen ontdek je hoe je mooie pairings creëert.
In de middag passen we de opgedane kennis toe in gerechten. Gerard Wollerich maakt een paar gerechten en laat je zelf ervaren welke wijnen hier wel en niet mooi bij combineren. Uiteraard krijg je concrete tips die je kunt toepassen in jouw zaak.
Na afloop van deze training heb je gegarandeerd nieuwe kennis en inzichten opgedaan die je helpen om bijzondere en succesvolle wijn & spijs combinaties te creëren voor jouw gasten.
09.30 uur Welkom & kennismaken
10.00 uur De basisregels voor succesvolle wijn & spijs combinaties (Claudia van Dongen)
12.15 uur Lunch
13.00 uur Welke wijn past bij welk type gerecht? (Gerard Wollerich)
15.00 uur Afsluiting
Dit zeggen deelnemers over de Training Wijn & Spijs:
"Zeer interessant om deze wereld van wijn en spijs te ontdekken."
De Training Wijn & Spijs vindt plaats bij ZiN Inspiratielab. ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie op doet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent. Alle trainingen, trendtours en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.
Wat kost een training Wijn & Spijs?
De training Wijn & Spijs kost eenmalig € 250. Met een ZiN Membership of ZiN strippenkaartcode kun je kosteloos deelnemen aan deze training!
Let op: v oor deze training moet je 18 jaar of ouder zijn.
Heb je nog vragen?
Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.
Wat levert het op?
-----------
Let op: v oor deze training moet je 18 jaar of ouder zijn.
-----------
Kosten
-----------
Claudia van Dongen is Register-Vinoloog, Liquorist, Register-Wijndocent en docent van de Wijnacademie. Kortom, ze kan je alles vertellen over de kracht van wijn.
Hans Derks is eigenaar en Chef-kok van Michelin ster-restaurant Versaen* in Ravenstein. Zijn visie wordt gekenmerkt door liefde voor het vak, voor eten, wijnen, Brabantse gezelligheid, seizoensgebonden (regionale) producten, kwaliteit en no-nonsense