Training Wijnproeven met Cees van Casteren (Master of Wine)

Ontdek samen met Cees van Casteren (Master of Wine) de geheimen van het wijnproeven zodat jij én je gasten hier nog succesvoller in worden.
Omschrijving

Iedereen kan proeven. Maar professioneel wijn proeven, analyseren en beschrijven, moet je leren. Cees van Casteren weet daar alles van. In deze training legt hij op heel toegankelijke manier uit waar wijn om draait en deelt de methode die hem Master of Wine heeft gemaakt.


In de ochtend maak je onder andere kennis met een praktische methode om wijn te proeven, te analyseren en te beschrijven. In de middag proef je zelf diverse wijnen en ontdek je dat je er ineens veel meer zinnigs over kunt vertellen dan voorheen.


Deze training helpt je om je wijnkennis te vergroten zodat je (nog) succesvoller wordt in het adviseren over en verkopen van wijn. Daarnaast ben je na afloop van deze training nog beter in staat om de juiste wijnen voor je gasten te selecteren én om gasten op een leuke manier te helpen bij het proeven van wijn: hoe doe je dat? waar moet je op letten?


Na afloop van deze training ontvang je het boek Proeven als een Pro van Cees van Casteren.


Programma

09:30 - 09:45 Welkom en kennismaking

09:45 – 10:15 Kennis: wat bepaalt de kleur, geur en smaak van wijn?

10:15 - 11:30 Karaatmethode: zo proef je wijn!

11:30 – 12.15 Interpretatie: het karakter van wijn ontleed

12.15 – 13.00 Lunch

13.00 – 14:30 Proeven in de praktijk (proeven, analyseren, bespreken)

14:30 - 15:00 Nabespreking en afronding


Locatie: ZiN Inspiratielab

De training Wijnproeven met Cees van vindt plaats bij ZiN Inspiratielab. ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie op doet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent. Alle trainingen, trendtours en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.


FAQ

Wat kost een training Wijnproeven met Cees van Casteren (Master of Wine)?

De training Wijnproeven kost eenmalig € 250. Met een ZiN Membership of ZiN strippenkaartcode kun je kosteloos deelnemen aan deze training!

Let op: v oor deze training moet je 18 jaar of ouder zijn.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.

Wat levert het op?

  • Met de methode en kennis van Proeven als een Pro kun je over elke wijn iets zinnigs zeggen.
  • Je bent nog beter in staat om de juiste wijnen voor je gasten te selecteren én om gasten om een leuke manier te helpen bij het proeven van wijn.
  • Je vergroot je wijnkennis zodat je (nog) succesvoller wordt in het adviseren over en verkopen van wijn.

-----------

Let op: voor deze training moet je 18 jaar of ouder zijn.

-----------

Kosten

  • Ticketprijs € 250,-

-----------