Sligro Young Talent Academy: een nieuwe, bijzondere samenwerking tussen Sligro en De Rooi Pannen Tilburg

2 minuten

Masterclasses van toonaangevende (horeca)experts, volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling én een leerlocatie vol inspiratie. Dat zijn de ingrediënten van de Sligro Young Talent Academy: een nieuwe en bijzondere samenwerking tussen De Rooi Pannen Tilburg Horeca en Sligro ruim 30 studenten vijf keer naar Sligro’s ZiN Inspiratielab komen om – naast de lessen op school en hun stage – nieuwe dingen te leren en ontdekken in de praktijk. 

De Sligro Young Talent Academy

De Sligro Young Talent Academy is een opleidingstraject van vijf dagen, verspreid over het schooljaar. Elke cursusdag vindt plaats in het ZiN Inspiratielab, waarbij steeds een ander thema centraal staat. In verschillende masterclasses - verzorgd door toonaangevende (horeca)experts, Sligro medewerkers én producenten - krijgen de studenten veel nieuwe inzichten en ideeën met betrekking tot hun (toekomstige) werkveld.

Naast verhalen uit de praktijk en culinaire masterclasses is er ook veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten. Het programma van de Sligro Young Talent Academy biedt bovendien volop ruimte om in te spelen op actuele trends en ontwikkelingen. Iets dat in het reguliere onderwijs moeilijker te organiseren is.

Uniek opleidingstraject

De Sligro Young Talent Academy is het eerste opleidingstraject dat Sligro voor jongeren heeft ontwikkeld. De opleiding is mede tot stand gekomen als antwoord op het groeiende personeelstekort in de horeca. Hemko van Wezel (marketing directeur Sligro Food Group): “Bij Sligro vinden we het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor het werken in de horeca en willen we de mooie kanten van het vak laten zien. Tegelijkertijd merkt De Rooi Pannen Tilburg dat het uitdagend is om horeca studenten aan te trekken en te binden. Met de Sligro Young Talent Academy hopen we een volgende generatie horecaprofessionals te inspireren, te helpen bij hun ontwikkeling en op te leiden. Om hen te behouden voor het vak. Dat kunnen we alleen samen.”  

Pilot 

‘Het opleidingstraject dat nu start, betreft een pilot,’ vertelt Hemko van Wezel. ‘Uiteraard doen we er alles aan om te zorgen dat het een succes wordt en dat we de Sligro Young Talent Academy in de toekomst ook kunnen aanbieden aan andere horecaopleidingen. Met als doel om nog meer studenten te enthousiasmeren om voor dit prachtige vak te kiezen. Daarnaast kijken wij er vanuit Sligro naar uit om écht in contact te komen met deze studenten. Om samen te sparren over vraagstukken in onze wereld van eten en drinken en om te ontdekken hoe zij kijken naar de keuken van morgen. Zij zijn de toekomst.’

Neem voor meer informatie over de Sligro Young Talent Academy contact op met ZiN Inspiratielab via telefoonnummer 0413 – 373141 of via zininspiratielab@sligro.nl.