Sligro en De Rooi Pannen Tilburg Horeca breiden Sligro Young Talent Academy uit

3 minuten

Na een succesvolle eerste editie in schooljaar 2022-2023 krijgt de Sligro Young Talent Academy dit schooljaar een groots vervolg. Dit initiatief van Sligro en De Rooi Pannen Tilburg Horeca biedt een unieke, inspirerende leerervaring aan maar liefst zestig studenten die een opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw volgen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de dertig studenten die deelnamen aan de eerste editie. 

Unieke leermogelijkheid
De Sligro Young Talent Academy is een opleidingstraject van vijf dagen, verspreid over het schooljaar. Elke cursusdag vindt plaats in het ZiN Inspiratielab van Sligro, waarbij steeds een ander thema centraal staat. Studenten krijgen een unieke mogelijkheid om te leren en te ontdekken in de praktijk - naast de lessen die zij op school volgen en hun stage. Het programma van de Sligro Young Talent Academy biedt bovendien volop ruimte om in te spelen op actuele trends en ontwikkelingen, wat in het reguliere onderwijs moeilijker te organiseren is. In verschillende masterclasses - verzorgd door toonaangevende (horeca)experts, Sligro medewerkers én producenten - krijgen de studenten veel nieuwe inzichten en ideeën met betrekking tot hun (toekomstige) werkveld.

Promotie voor het horecavak
Het eerste leerjaar van de Sligro Young Talent Academy kon rekenen op zoveel enthousiasme dat Sligro en De Rooi Pannen samen besloten het aantal leerplaatsen voor de tweede editie te verdubbelen, van dertig naar zestig studenten.

Hemko van Wezel (directeur marketing van Sligro): “We zijn de Sligro Young Talent Academy gestart om jongeren enthousiast te maken voor het horecavak. Zodat het volgen van een horeca-opleiding aantrekkelijker wordt en jong talent behouden blijft voor dit mooie vak. Het is dan ook prachtig om te zien hoe enthousiast de pilot is ontvangen; in het bijzonder door de studenten zelf. Tegelijkertijd was het voor ons erg inspirerend om écht in contact te komen met deze studenten. Om samen te sparren over vraagstukken in onze wereld van eten en drinken en om te ontdekken hoe zij kijken naar de keuken van morgen. Zij zijn de toekomst. We kijken dan ook uit naar het vervolg van de Sligro Young Talent Academy.”

Echt waardevol
Tim de Groot (adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Horeca): “Centraal in ons onderwijs staat het woord “echt”: we geven onze studenten een belangrijke theoretische basis mee, maar ze leren het meest als het echt is. Dat doen we al jaren met mooie stages in de horeca en in onze drukbezochte restaurants op school. De Sligro Young Talent Academy is daar een fantastische en waardevolle toevoeging op. De masterclasses van professionals maakten afgelopen jaar veel indruk op onze studenten en de insprirende omgeving van het ZiN Inspiratielab van Sligro maakt echt wat los bij ze. We zijn dan ook enorm trots en blij dat we deze samenwerking door kunnen zetten en zelfs uit kunnen breiden.”