Inspiratie: deze 4 restaurants doen het goed op Instagram

2 minuten
Een beetje restaurant is tegenwoordig 'instagrammable'. Door prachtig gepresenteerde gerechten, maar vooral vanwege een uniek design. We zetten enkele van de beste voorbeelden uit hotspot Londen voor je op een rij.

Sketch, Mayfair

Eigen stijl, tot in de details
De kracht schuilt in het concept. Of eigenlijk: in de vijf concepten. The Glade, The Gallery, The East Bar & Pods, The Parlour en The Lecture Room & Library. Alle concepten hebben hun unieke stijl en zijn op zichzelf echte eyecatchers. Met aandacht voor elk detail. Van het interieur tot de designs van de menukaarten. Zo is The Glade vormgegeven als een sprookjesachtig bos. Met een tapijt met 'gras', geschilderde bomen op de muren, kleurrijke stoelen en een knalroze zelfspelende piano. Terwijl The Gallery bijna net zo roze is als MaMa Kelly. En The Lecture Room & Library juist is opgebouwd met rood- en geeltinten. Dit concept ziet er niet alleen fantastisch uit, maar heeft ook nog eens twee Michelinsterren.

The Corner Room, Bethnal Green

Een muur als aandachtstrekker
Dit restaurant op de eerste verdieping van het Town Hall Hotel heeft een opvallend 'lichtplan'. Of eigenlijk tientallen industriële hanglampen voor een witbetegelde muur in combinatie met hout. Een absoluut plaatje.

Bar Douro, Borough

Internationale klasse
Intiem en vintage. Wanneer je Bar Douro binnenstapt, is het alsof je Londen hebt verruild voor een traditionele Portugesetasca. En niet alleen door het menu en de wijnkaart. Het interieur van blauwwitte (azulejo) tegels en het vele hout maken de mediterrane setting compleet. Alsof je voor even op vakantie bent.

Sushi Samba, Heron Tower

Een kenmerkende boom
Een van de basisvoorwaarden voor een instagrammable restaurant: een eyecatcher in je interieur. Bij het Japans-Peruaans-Braziliaans restaurant Sushi Samba is dat een gigantische uitgelichte oranje boom achter de bar. In Londen, maar ook in de vestiging in Amsterdam vind je 'm. Één foto van deze boom is genoeg om te weten dat het om Sushi Samba gaat.

Meer weten?

Schrijf je in voor een ZiN Training op het gebied van social media & online marketing bij ZiN Inspiratielab.