Je website om op te eten. 4 tips.

2 minuten
Veel mensen starten hun speurtocht naar een restaurant online. Dus wat doe je? Je maakt je website zo aantrekkelijk mogelijk. 

Er zijn veel blogs en websites die tips geven over het maken van een website. Wij zetten de vier beste tips onder elkaar:

1. Maak het persoonlijk

Een 'over ons' pagina. Zeker doen! Een unieke 'over ons' pagina kan klanten opleveren. Maar dan wél met foto en een sterke tekst. Hoe? Maak het persoonlijk. Schrijf een persoonlijk verhaal ('Vier jaar geleden openden we ons biologisch restaurant') of geef een kijkje in de keuken. Laat zien wie je bent en wat mensen kunnen verwachten. Zo onderscheid je je van de concurrentie.

2. Sterke fotografie

Stockbeelden, verouderde foto's of kleine plaatjes zijn niet aantrekkelijk. Niet meer doen. Heb je zelf geen gevoel voor fotografie, vraag dan een kennis die het wél kan of een fotografiestudent om een mooie serie foto's van je zaak te maken: mooi opgemaakte borden, actie in de keuken, sfeervolle plaatjes van de ambiance. Daar heeft elke sitebezoeker een zwak voor.

3. Hou het actueel

Zorg dat je site niet veroudert. Nieuw interieur? Gewijzigde menukaart? Andere bedrijfskleding? Nieuwe afbeeldingen! Geen foto's van aardbeien in de winter of kerstverlichting in de zomer. En natuurlijk zijn je daghap, je weekmenu en je wijnarrangement altijd goed te vinden. Je laat zo zien dat je je website vernieuwt - en dus je zaak serieus neemt.

4. Denk aan mobiel

De moderne surfer zit op tablets en smartphones. Zorg dus voor een mobiele of 'responsive website', zodat je geen potentiele klanten verliest door onleesbare teksten of rommelige lay out.

Meer weten?

Schrijf je in voor een ZiN Training op het gebied van social media & online marketing bij ZiN Inspiratielab.