5x anders Aziatisch (street)food

2 minuten
Je onderscheiden met je menukaart? Of wil je het met je foodtruck nét wat exclusiever aanpakken dan de foodtruck iets verderop? Laat je inspireren door deze trendy Aziatische (streetfood)gerechten.
Je onderscheiden met je menukaart? Of wil je het met je foodtruck nét wat exclusiever aanpakken dan de foodtruck iets verderop? Laat je inspireren door deze trendy Aziatische (streetfood)gerechten.

Kaya toast


Deze absolute klassieker uit Singapore en Maleisië is inmiddels razend populair in San Francisco, en op steeds meer andere plaatsen. Kaya toast serveer je ideaal als ontbijt of bij een high tea. De kokosnoot-jam en pandan op het geroosterde brood geven de topping zijn opvallende groene kleur en zoete smaak.

Kaya Toast _ © Instagram pastrywithjenn Aziatisch streetfood

Umeboshi


Ideaal voor je bewuste gasten. Fermenteer zes maanden lang een ume (soort van Japanse pruim) samen met shiso bladeren en je hebt een gezonde smaakmaker te pakken. Boordevol ijzer, calcium en antioxidanten. Met umeboshi kun je in de vegan keuken meerdere kanten op: in een zomerse salade, in een soep of zelfs als jam.

Umeboshi _ © Instagram tanakayonta Aziatisch streetfood

Kakig?ri


Een Japanse signature dish die inmiddels ook Europa heeft bereikt. Dit dessert bestaat uit crushed ice met daaroverheen in de meeste gevallen groene thee siroop geschonken (of een pasta van sesam of rode bonen). Ga je liever voor een zoete variant? Vervang de siroop dan bijvoorbeeld voor een coulis van ananas of mango.

Kakigori _ © Instagram chunglengtran Aziatisch streetfood

Okonomiyaki


Al jaren een streetfoodhit in Japan en in de laatste jaren steeds populairder in ons land: de okonomiyaki. Dit is een hartige hartige pannenkoek. Meestal gemaakt van okonomiyakibeslag, witte kool, kleverige udon en een speciale okonomiyakisaus.

Okonomiyaki bron_bbcgoodfood instagram Aziatisch streetfood

Gyoza Dog


Een hotdog is natuurlijk het ideale streetfood. Het nét wat anders doen? Geef er een Aziatische twist aan en bereid een gyoza dog. Oftewel: een combinatie van brood, gebakken dumplings, vlees en bijvoorbeeld noodles, wasabi en verschillende soorten groenten. Zoals kool, ui, zeewier en knoflook. Deze uitvinding van een restaurantketen uit het Japanse Osaka is inmiddels bezig aan een opmars over de hele wereld.
Gyoza dog _ bron japantoday.com Aziatisch streetfood

Meer inspiratie voor streetfood? Bekijk ook deze wereldse voorbeelden.
Trends & Travel

12 november 2018

Italiaans koken is meer dan gerechten maken met Italiaanse producten

Echt Italiaans koken gebeurt volgens de Italiaanse Ailén Gamberoni nog maar weinig in Nederland. Ze ziet het als haar missie daar...

Lees meer
Trends & Travel

10 september 2019

Hoe Happyhappyjoyjoy culinair blijft experimenteren

Als executive chef heeft Joost de Bruijn de leiding over de drie vestigingen van de Amsterdamse hotspot Happyhappyjoyjoy.

Lees meer
Trends & Travel

16 februari 2017

Inspiratie: 4 inspirerende hotellobby's wereldwijd

Gasten komen er samen om te netwerken en vooral om te ontspannen. Maar dan moet de ruimte daar natuurlijk wel geschikt voor zijn. Laat je...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen