Inspiratie: 4x buitenlandse designhotels

2 minuten
Service is waar het om draait, maar design maakt de beleving af. Vier luxe internationale hotels die zich onderscheiden door hun bijzondere locatie. Singapore, Kaapstad, Barcelona en Jaipur.
The warehouse hotel, Singapore
Een knipoog naar de herkomst
Een hotel dat in alles traditie ademt. Daarin heeft het pand zelf - een 19e eeuws voormalig pakhuis - een belangrijke rol. Niet vreemd dat je er een industriële stijl treft. Denk aan een foyer met hoge plafonds met balken, zichtbare bakstenen, een gigantische stalen wand en aardetinten. Maar de echte eyecatchers zijn toch wel de wielen die vanaf het plafond naar beneden hangen.
Thewarehousehotel.com

[caption id="attachment_23421" align="alignnone" width="640"] Foto: The Warehouse Hotel[/caption]


The Silo, Kaapstad
Ramen als eyecatchers
Van voormalige graansilo naar luxe hotel. Dat is het verhaal van The Silo, een luxe hotel dat zich richt op kunst en cultuur. Van binnen is het bont en kleurrijk met kunstwerken en luxe decoraties. Maar het hotel is vooral beroemd vanwege de gerenoveerde buitenkant. Het heeft namelijk niet zomaar ramen. De gigantische glazen bouwwerken van 5,5 meter doen denken aan kussens die naar de buitenkant zijn opgeblazen. Hierdoor verandert het gebouw 's nachts in een brandende baken in de haven.
Theroyalportfolio.comSoho House, Barcelona
Match met een bewezen formule
Neem een voormalig appartementencomplex van zes verdiepingen uit de 19e eeuw en verbouw dat tot hotel. Dan krijg je zoiets als Soho House Barcelona. Je treft er eenzelfde stijl aan als in de andere hotels van de Soho House Group. Aardetinten, een landelijke uitstraling, Mediterrane tegels, tapijten en bakstenen. Dit alles matcht perfect met het gebouw.
Sohohousebarcelona.com

[caption id="attachment_23424" align="alignnone" width="640"] Bron: Facebook Soho House Barcelona[/caption]


Alila Fort Bishangarh, Jaipur (India)

Sprookjesachtige uitstraling
Op een plek waar je misschien iets minder snel komt, ligt een hotel dat garant staat voor een onvergetelijke beleving. Alila Fort Bishangarh is namelijk een voormalige 230 jaar oude vesting, gelegen op een granieten berg. Het bouwwerk is zoveel mogelijk intact gebleven, of doet lijken alsof. Mede door de typische ramen en poorten met ronde vormen. Verder is er inmiddels een lift en is de granieten grot omgetoverd tot een spa. De restauratie duurde zeven jaar (en kostte handenvol geld), maar dan heb je ook wat.
Alilahotels.com

[caption id="attachment_23423" align="alignnone" width="320"] Bron: Tripadvisor[/caption]