American Bar (Londen)
Breng de smaken van je gasten in kaart
Na 125 jaar is de American Bar in het Savoy hotel nog steeds een van de beste cocktailbars ter wereld. Met hun 'Coast to Coast menu concept' laten ze hun gasten een reis maken door Groot-Brittannië en verschillende tijdperken. Arthur's Seat - met malt whisky, kamperfoelie en frambozenazijn - verwijst bijvoorbeeld naar een uitgestorven vulkaan bij Edinburgh, de locatie waar volgens de mythen Camelot lag. Zo'n concept ontstaat niet vanzelf. Het team bracht eerst verschillende typen drinkers in kaart. En waar ze wel en niet van houden op basis van hun smaakpalet en voorkeuren.
Dandelyan (Londen)
Kwaliteit kost tijd
Het team doet er bij sommige cocktails wel een jaar over om ze te ontwikkelen. De innovatieve cocktails vertellen gasten een verhaal. Het menu is ingedeeld in vier onderdelen: Faith, Lust, Money en Rock 'n' Rol. Lees hier meer 4x inspirerende cocktailbars
The NoMad Bar (New York)
Alles moet kloppen
The NoMad Bar bestaat nog maar drie jaar en is nu al een van de beste bars ter wereld. Hoe kan het ook anders, het is verbonden aan toprestaurant Eleven Madison Park. Het concept doet denken aan een pub. Vanwege de inrichting, maar ook omdat gasten er niet alleen terecht kunnen voor de beste cocktails (in grote formaten). Er staan verder een hotdog, gefrituurde kip, groentegerechten en andere bargerechten op de kaart. Niet zomaar gerechten, want ze zijn ontwikkeld door topchef Daniel Humm.
Connaught Bar (Londen)
Breng onverwachte smaken samen
In Connaught Bar vind je geen pubstijl, maar meer een klassieke stijl. Als het over het decor gaat tenminste. De Martini's en Bloody Mary van Connaught Bar worden beschouwd als koplopers in het 'wereldje'. Maar ze serveren in de bar ook moderne cocktails, waarbij ze ver uit elkaar liggende smaken vlekkeloos samenbrengen. Het team reist de hele wereld over op zoek naar inspiratie en de meest verrassende smaakcombinaties. Het resultaat: cocktails die je nergens anders ter wereld proeft.
The dead rabbit (New York)
Neem je gasten mee op reis (met je menu)
Ook een New Yorkse cocktailbar met pubuitstraling, maar dan in het Financial District. De eigenaars komen uit Noord-Ierland, vandaar een Iers whiskeymenu. Maar eyecatcher is toch vooral de cocktailkaart. Ook in deze bar zien ze het menu als een reis (beleving). Gasten beginnen met een lichtere drank (sherry cobbler bijvoorbeeld) en eindigen met een 'Smokin' hot applejack toddy.