Inspiratie: hier blinken de beste restaurants van Latijns-Amerika in uit

2 minuten
Onlangs werden de 50 beste restaurants van Latijns Amerika bekend. Met daartussen enkele verrassende namen. Wat er nodig is om de absolute top te behalen? Lees het op Foodbrigade!
Onlangs werden de 50 beste restaurants van Latijns-Amerika bekend. Met daartussen enkele verrassende namen. Wat er nodig is om de absolute top te behalen? Het lukte deze winnaars door trouw te blijven aan de eigen herkomst.

Maido (Lima, Peru)


Combineer het beste uit meerdere culturen
Wat je krijgt als je Peru en Japan combineert? De rijke fusionkeuken van Mitsuhara Tsumara. Hij combineert ingrediënten en kooktechnieken uit de Amazone met kooktechnieken die hij in heeft Japan geleerd. Zijn Nikkei-keuken blinkt vooral uit met producten uit de zee. Gasten genieten van hun gerechten in een ontspannen setting (met natuurlijk Japanse accenten). Alles om hen een gevoel van gastvrijheid - Maido betekent welkom in het Japans - te bezorgen dat je alleen bij Maido vindt.


Central (Lima, Peru)


Verkoop je nationale keuken
Wat opvalt bij Central? Buiten het feit dat de gerechten er natuurlijk heel goed zijn. Vergilio Martinez had zomaar reisleider kunnen worden, want zijn concept is in de eerste plaats een culinaire reis door de bijzondere natuur van Peru. Een reis waarin hij de diversiteit van zijn land wil laten zien. Zijn ingrediënten haalt hij overal vandaan. Van twintig meter onder zeeniveau tot 4200 meter hoogte. Van woestijnplanten tot producten uit de zee. Met verschillende ingrediënten bewijst hij dat zijn thuisland ontzettend veel verschillende smaken bevat. In zijn restaurant laat hij gasten van over de hele wereld zo kennismaken met al het moois wat zijn land te bieden heeft.


D.O.M., (São Paulo, Brazilië)


Herontdek je nationale producten
Ook Alex Atala haalt inspiratie uit zijn omgeving. De Braziliaanse topchef kijkt verder dan wat voor de hand ligt. Zo is een van zijn beroemdste gerechten een dessert van verse ananas met gedroogde mier. In zijn gerechten gebruikt hij graag nieuwe ingrediënten uit de Amazone. Zijn visie: de natuur heeft altijd meer te bieden dan je misschien denkt.



Bekijk hier de volledige lijst met restaurants
Trends & Travel

24 mei 2018

Unieke horecaconcepten waarbij beleving voorop staat

Nieuwe horecaconcepten richten zich op beleving en het bieden van een onvergetelijke ervaring. Tegenwoordig gaat het om veel meer dan alleen...

Lees meer
Trends & Travel

17 november 2018

Innoveren met meesterwerken

Creative chef Robert Danse en marketing manager Jorg Wiltink van Maison van den Boer vertellen hoe zij als cateraar inzetten op innovatie en...

Lees meer
Trends & Travel

17 augustus 2019

De surrealistische combinatie van rooftopbar en kunstdoolhof bij Doloris

Eén van de grootste rooftopbars van de Benelux met een 360 graden view over de stad en in niets standaard.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen