Lunchtrend met traditie: smørrebrød op de kaart 

2 minuten
Of je het nu serveert bij de lunch of bij de borrel, smørrebrød past perfect bij de vraag naar gezonde voeding.
Of je het nu serveert bij de lunch of bij de borrel, smørrebrød past perfect bij de vraag naar gezonde voeding. Dit klassiek Deens lunchgerecht bestaat uit een beboterde snee roggebrood, rijkelijk belegd en versierd met uiteenlopende ingrediënten. Met de opkomst van de New Nordic Cuisine werd deze klassieker weer een trend.
Smørrebrød heeft een basisopbouw. Laag 1 is een snee brood. Laag 2 is boter of ander smeersel om het brood te isoleren van de volgende laag zodat het niet zompig wordt. Laag 3 is het basisingrediënt. Dit kunnen vlees, vis, schelpdieren, ei of aardappel zijn. Laag 4 is een topping van smaakmakers zoals ingelegde groene-peperkorrels, tuinkers, forelkuit en rode-bietenkiem.

smørrebrød zuivel

Seizoensgerecht


Smørrebrød leent zich voor elk seizoen. Beleg ze 's zomers bijvoorbeeld met verse makreel of langoustine en 's winters met Hollandse garnalen of mosselen. In de zomer- en herfstmaanden werk je volop met verse bessen. Deze maak je natuurlijk in voor gebruik tijdens de wintermaanden.
Gerecht inspiratie nodig? Kijk dan hier.

Broodvervanger


(Donker) roggebrood bevat minder koolhydraten dan volkorenbrood én meer vezels en past dus perfect in de trend van gezonde voeding. Het zware roggebrood wordt alleen soms vervangen door volkorenbrood. De sneetjes zijn een beetje dikker en worden wat dunner met boter besmeerd. Hierdoor wordt de smaak van basisingrediënten als haring, worst, aardappel en paté versterkt.

Meer dan roggebrood


De Nordic bakkerij en lunchrooms hebben nog meer te bieden dan Smørrebrød, zoals kaneel- en kardemombroodjes. En heel veel koffie. Vooral in de Deense hoofdstad vind je op iedere hoek van de straat een hippe plek om filterkoffie te drinken.
Trends & Travel

08 juni 2017

Inspiratie: 3 bijzondere hotelconcepten uit eigen land

Een hotel is tegenwoordig veel meer dan een slaapplek. Het is een ontmoetingsplek, een plek vol beleving. Lees over 3 bijzondere...

Lees meer
Trends & Travel

12 juni 2018

Zo breng je een inspirerende chef's platter op tafel

Helemaal van nu is de chef's platter een combinatie van heerlijke borrelhapjes van de hand van de chef. In deze video legt Salomon legt uit...

Lees meer
Trends & Travel

11 mei 2017

Inspiratie: 4 bijzondere terrassen

Met hippe cocktails, craft soda's en borrelplanken creëer je een onderscheidende terrasbeleving. Laat je inspireren door terrasbelevingen...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen