Trendalert | 5 trends die je niet mag missen

2 minuten

De laatste foodtrends en interessante culinaire ontwikkelingen all over the world! Zo ben je ook in deze turbulente periode weer een beetje bij.

Blauwzucht
Sinds kleurenbedrijf Pantone ‘Classic Blue’ tot kleur van het jaar 2020 heeft bestempeld is de jacht op blauwe ingrediënten geopend. De belangstelling voor blauwe kaviaar, Blue Javabananen, blauwe krab en blauwe mais is aanzienlijk toegenomen.

Bier & toprestaurants
In Hong Kong werken bierbrouwers steeds vaker samen met toprestaurateurs. Zo worden voor specifieke gerechten bijpassende bieren ontwikkeld. In sommige restaurants is de bierkaart inmiddels net zo uitgebreid als de wijnkaart. Zelf een mooie bierspijscombinatie maken? Denk dan eens aan Asahi, dat met zijn citrustonen bijvoorbeeld heel mooi past bij gerechten met karamel. 

Paarser dan paars
Sinds eten in unicornkleuren de wereld heeft veroverd, zijn paarse ingrediënten here to stay! Ube, een pimpelpaarse bataat afkomstig uit de Filipijnen, is inmiddels in Amerika en Azië favoriet als natuurlijke kleurstof voor Instagramwaardige knalpaarse desserts. 

Glitter in het glas
Langzaam maar zeker kunnen we ook weer mooie momentjes met elkaar beleven en deze soms zelfs vieren. Ook omdat de gezelschappen eindelijk weer met elkaar uit eten mogen, wil je er misschien ook echt een moment van maken. Het mag er dan ook spectaculair uit zien. Het antwoord daarop is glitterwijn. Wijn in alle kleuren van de regenboog en voorzien van een (veilig) stofje dat de wijn doet schitteren als een sterrenhemel.

Dark Kitchens
Dark kitchens, ook wel bekend als cloud kitchens of ghost restaurants zijn een succes in Groot-Brittannië, Duitsland en Singapore, maar zeker ook in ons land. Deze restaurants hebben geen fysieke locatie, maar leveren maaltijden rechtstreeks uit de keuken via een bezorgservice. Gasten kunnen hun bestellingen doen via een website. Ook in Nederland zien we dat er sinds de coronacrisis steeds meer wordt thuisbezorgd.