Trendalert: Koreaans streetfood

2 minuten
Niet meer weg te denken uit de straten van California en nu in Nederland: de sushiburrito. Donny Kim en Wing, eigenaren van YoYo Fresh Tea Bar verkochten de Koreaanse hapjes voor bij de thee. Wegens groot succes heeft het concept nu zijn eigen horecaoutlet in de Markthal: bij Supersauer vind je Koreaans streetfood. Wij voorzien een hit!

3 keer de Koreaanse keuken:

De sushiburrito
Zowel de verschillende sushiconcepten als de Chinese, Indische en Vietnamese keuken zijn nog steeds booming business in Nederland. De Koreaanse eetcultuur is daarentegen nog redelijk onbekend. Een keuken die zich typeert door pure, pittige ingrediënten met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. Maar de in het buitenland populaire sushiburrito, ook wel kimbap genoemd, kan daar verandering in brengen. Het woord zegt het al: sushi in een burrito. Het wordt gemaakt van een wrap van sushi rijst, de burrito wordt gevuld met verse groente, verschillende soorten vis, Koreaanse bulgogi, tofu of bijvoorbeeld kimchi en vervolgens gerold in zeewier. Deze fusie van Mexicaans en Japans eten is gezond, versbereid en makkelijk on the go.
burrito


Bibimbap: het meest geliefde gerecht in Zuid-Korea
Bibimbap betekent letterlijk gemixte rijst, en is een rijstsalade gecombineerd met verse ingrediënten. Aan de salade kunnen verschillende groenten, vis, vlees en een rode pepersaus worden toegevoegd. De ingrediënten die in de sushiburrito worden gebruikt kunnen ook in een bibimbap terugkomen. De bekendste vorm van een bibimbap is een dolsot bibimbap waarbij alle ingrediënten opgediend worden in een stenen pot die verwarmd is. Bovenop de rijst, groenten en het vlees breek je een rauw ei. Het ei wordt door de warmte van de pot gebakken. Net als de sushiburrito ook als take away gerecht beschikbaar bij Supersauer.
bibimbap

De Koreaanse barbecue
Wel al op een aantal plekken in Nederland te vinden is de Koreaanse barbecue. Restaurant Kimchi Boulevard in Tilburg biedt deze andere kant van de Koreaanse keuken aan. De barbecue-grilplaat is in de tafel ingebouwd zo`dat gasten makkelijk zelf de maaltijd kunnen bereiden. Verschillende bijgerechten, soepen, rijst en noedels worden geserveerd terwijl de gast zelf groente, vlees en vis barbecuet. Alles kan gedeeld worden! Typische Aziatische kruiden zoals knoflook, gember, soja en sesam, vind je ook hier terug.
cropped-cropped-20150423_1623271-1
Trends & Travel

24 mei 2018

Unieke horecaconcepten waarbij beleving voorop staat

Nieuwe horecaconcepten richten zich op beleving en het bieden van een onvergetelijke ervaring. Tegenwoordig gaat het om veel meer dan alleen...

Lees meer
Trends & Travel

24 augustus 2017

Zo zet je interieur van je zaak in als trekpleister

Een goede eerste indruk van je zaak bij je gasten is voor iedere ondernemer cruciaal. Zeker omdat een hechte loyale gastenkring het verschil...

Lees meer
Trends & Travel

17 november 2018

Innoveren met meesterwerken

Creative chef Robert Danse en marketing manager Jorg Wiltink van Maison van den Boer vertellen hoe zij als cateraar inzetten op innovatie en...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen