Wat je leert van de 3 beste restaurants van Zuid-Amerika

2 minuten
Vorige maand werden Latin America's 50 Best Restaurants bekend. Laat je inspireren door deze winnaars.
Vorige maand werden Latin America's 50 Best Restaurants bekend. Laat je inspireren door deze 3 winnaars.

Het beste restaurant - Maido (Lima, Peru)


Maido combineert het beste van meerdere werelden: de kleurrijke, verse natuurlijke rijkdom die Peru te bieden heeft met de Japanse cultuur en keukentechnieken. Lokale producten op een verrassende manier bereid. Chef Mitsuhara Tsumura werd geboren in Peru, maar heeft Japanse voorouders. Hij besloot na zijn studie naar Japan af te reizen om meer te leren over zijn culturele afkomst. Daar perfectioneerde hij zijn vaardigheden en leerde hij meer over klassieke Japanse bereidingswijzen. Terug in Lima bracht hij beide culturen samen in zijn ultieme fusion keuken. Zijn kaart kenmerkt zich door verse producten en veel zeegerechten. Toch is zijn signature dish een 50 uur lang gegaarde short rib.

Het meest gastvrije restaurant - Don Julio (Buenos Aires, Argentinië)


In dit restaurant draagt elk detail bij aan de ultieme gastvrijheid. Dat zit 'm in de kwaliteit van de menu- en wijnkaart, maar vooral in de service die 100% klopt. Gasten krijgen bij binnenkomst een drankje aangeboden en een hapje (empanada) terwijl ze wachten. Eigenaar Pablo Rivero heet ze persoonlijk welkom. Alle medewerkers werken volgens een handleiding, waarin stap voor stap staat beschreven hoe de service in Don Julio moet zijn. Ze krijgen ook intensieve trainingen. Van serveren met een glimlach, Engels spreken en alle achtergronden over de 13.000 wijnflessen die in de wijnkelder liggen. Elke soort is door het team getest. Verder moet elke medewerker precies kunnen inschatten wat elke gast wil, voordat ze het vragen.

Het meest duurzame restaurant - Boragó (Santiago, Chili)


Boragó ademt duurzaamheid in alles. In het restaurant zelf wordt veelvuldig gebruikgemaakt van duurzame materialen. Medewerkers dragen zelfs milieuvriendelijke kleding die niet elke dag gewassen hoeft te worden. De kaart bevat gerechten van inheemse producten. Het restaurant heeft zelfs een eigen boerderij, op 30 minuten afstand. Daar haalt chef Rodolfo Gúzman zijn groenten, zijn melk en ook zijn eendenvlees vandaan. Alle nieuwe restaurantmedewerkers werken daar verplicht enkele uren mee om meer te leren over de verschillende producten en bereidingsmogelijkheden. Maar die ingrediënten zijn slechts een klein deel van het geheel: zijn team trekt bijna wekelijks door de natuur op zoek naar de meest bijzondere inheemse ingrediënten en technieken. Alle verzamelde kennis van zijn team is gebundeld in een online encyclopedie.