Groots in genieten
Outdoor cooking geeft je de kans om je gerechten unieker en puurder te maken. Wanneer je kookt met écht vuur, bijvoorbeeld op een BBQ, voeg je zoveel extra’s toe aan je gerecht. Want de smaak van échte kolen en handgemaakte rubs, bereik je alleen met de extreme temperatuur van een BBQ. Maar dat maakt het ook spannend: je wilt natuurlijk niet dat jouw gasten alleen nog maar rooksmaak proeven aan hun biefstuk. Of dat de BBQ zo warm is, dat je je zalm kurkdroog hebt gerookt.
Echt vuur stookt natuurlijk niet zichzelf op. En het vlees of de vis wordt niet vanzelf botermals. Jij bent de sleutel! Door de verschillende soorten apparatuur, brandstoffen en temperaturen van de BBQ te leren kennen, leer je hoe je de smakelijkste gerechten voor jouw gasten bereidt. Het is een kwestie van durven, doen en de grillmaster in jezelf los laten.
Tijdens de training Outdoor Cooking verdiep je je samen met BBQ-koning Jord Althuizen in de basis van de verschillende technieken van het barbecueën. Je leert hoe je jouw gasten de verrukkelijkste gerechten voorschotelt van de BBQ. Door smaken te creëren die je alleen met de BBQ voor elkaar krijgt. Via diverse demo’s laat Jord je zien hoe je de BBQ onder controle krijgt én houdt en hoe veelzijdig je de BBQ kunt inzetten. Samen kijken jullie hoe de creaties een plek kunnen krijgen op je eigen kaart en hoe je de marges op deze gerechten vergroot. Maar het allerbelangrijkste: je kunt natuurlijk proeven. Grote kans dat jij je vingers en duimen aflikt bij die heerlijke BBQ-gerechten!
09.30-10.00 Ontvangst
10:00-11:15 Achtergrondinformatie Outdoor Cooking
11:15-12:15 Demo Jord Althuizen - deel 1
12:15-13:00 Lunch
13:00-15:00 Demo Jord Althuizen - deel 2
Dit zeggen deelnemers over de Training Outdoor Cooking:
"Het was een mooie training waarin je volledig meegenomen werd in de wereld van bbq."
ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie opdoet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen, zodat je altijd up-to-date bent. Deze training Outdoor Cooking, maar ook alle andere trainingen en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts. Alles om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.
Voor wie is de training Outdoor Cooking?
De training Outdoor Cooking is voor iedereen die gerechten bereidt voor zijn of haar gasten. En die dat eens over een andere boeg wil gooien, door met outdoor cooking aan de slag te gaan. De training leert je de basisvaardigheden van het barbecueën en inspireert je om jouw gerechten op de BBQ klaar te maken.
Wat leer je tijdens de training Outdoor Cooking?
Je leert hoe je de allerbeste grillresultaten bereikt op een BBQ. En hoe je outdoor cooking gebruikt voor jouw kaart. Door de basis te leren over soorten apparatuur, de brandstoffen die je kunt gebruiken en de temperaturen van een BBQ bereid je straks de lekkerste gerechten ook buiten jouw keuken.
Wat kost de training Outdoor Cooking?
De investering voor de eendaagse training Outdoor Cooking is eenmalig € 250.
Heb je een strippenkaart, dan kun je voor een vast bedrag vier trainingen naar keuze volgen. Met een membership van ZiN volgen jij en jouw organisatie een half jaar of een jaar lang onbeperkt álle exclusieve trainingen en content van ZiN.
Heb je nog vragen?
Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.
Wat levert het op?
-----------
Kosten
-----------
Jord Althuizen wil Nederland beter leren koken op echt vuur. Om die missie te laten slagen heeft hij inmiddels meerdere boeken op zijn naam staan, jureert hij Grillmasters op RTL4 en is hij actief in diverse media met BBQ-advies en promotie.