Training HACCP

Voor meer hygiëne in je horecabedrijf.
Omschrijving

V erplicht voldoen aan HACCP

Wanneer je in de horeca werkt met voedsel, ben je verplicht je te houden aan de geldende hygiëneregels. Voor alle bedrijven die met levensmiddelen werken, is door de Europese regelgeving de HACCP opgesteld, wat staat voor Hazard Analysis and Critical Controle Points. Deze voorschriften zijn opgesteld om de voedselveiligheid en de gezondheid van je gasten te garanderen door hygiënisch te werken.

W at houdt HACCP in?

HACCP werd in de jaren 60 bedacht door de NASA om het eten van astronauten te controleren. Vandaag de dag worden deze richtlijnen nog steeds ingezet. Het is een preventief systeem dat gebruikt wordt om het hele productieproces van de ingrediënten in je gerechten na te gaan. Dat gaat van de appels in je appeltaart tot de kruiden op de gegrilde garnalen. Door middel van HACCP worden mogelijke gevaren opgespoord. Denk bijvoorbeeld aan gevaarlijke bacteriën, chemische gevaren als resten van bestrijdingsmiddelen of fysische gevaren als glas.

Maar HACCP is niet zomaar een checklijst die je ‘even afvinkt’. Het gaat tenslotte om de veiligheid van je gasten! Het is belangrijk om met de juiste motivatie volgens het HACCP-systeem te werken, zodat mogelijke gevaren opgespoord worden. Tijdens

H ACCP Training

Tijdens de training HACCP leer je allereerst het belang van HACCP. Wanneer je hiervan op de hoogte bent, gebruik je het ook met de juiste motivatie.

Daarnaast ga je aan de slag met het opstellen van een HACCP-plan voor jouw bedrijf en leer je op de juiste manier registreren. Na de training kun je gelijk aan de slag; je krijgt direct toepasbare adviezen en tips.

Programma

09:00 - 09:30 Ontvangst met koffie en thee

09:30 - 09:45 Kennismaken met de trainers en deelnemers

09:45 - 11:00 HACCP: de theorie

11:00 - 12:15 Zelf aan de slag

12:15 - 13:00 Lunch

13:00 - 14:45 De keuken en HACCP

14:45 - 15:00 Samenvatting en actiepunten

Recente reviews

Dit zeggen deelnemers over de Training HACCP:

"De training was uitstekend verzorgd. Het was informatief én gezellig."

"Ik vond de informatie erg duidelijk en leerzaam. Een leuke manier van leren en het werd goed uitgelegd door iemand die er veel van weet. Ook de lunch die erbij zat was top!"


Locatie: ZiN Inspiratielab

ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en is bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels en inspiratie opdoet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent. Deze cursus HACCP, maar ook alle andere cursussen, trainingen en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts. Alles om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.

FAQ

Voor wie is de training HACCP?

De HACCP Training is voor horecaondernemers en hun medewerkers die met voedsel werken. Iedereen die met levensmiddelen werkt, moet zich houden aan de opgestelde HACCP-richtlijnen. Zo wordt voedselhygiëne gewaarborgd. Als je wilt weten hoe je dit doet voor jouw bedrijf, is deze cursus geschikt voor jou.

Wat kost een training HACCP?

De kosten voor de training HACCP zijn eenmalig € 250. Heb je een strippenkaart, dan kun je voor een vast bedrag vier trainingen naar keuze volgen. Met een membership van ZiN volgen jij en jouw organisatie een half jaar of een jaar lang onbeperkt álle exclusieve trainingen en content van ZiN.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.


Wat levert het op?

  • Je leert de HACCP-richtlijnen kennen en toepassen binnen jouw bedrijf;
  • Je leert hoe je een hygiënecode gebruikt, invult en invoert;
  • Je raakt zelf gemotiveerd voor HACCP en je ontdekt hoe je je collega’s motiveert om volgens HACCP te werken

-----------

Kosten

  • Ticketprijs € 250

-----------

De trainer(s)
Jan Willem Schoenmakers

De training wordt verzorgd door Jan Willem Schoenmakers, trainer bij Endurance.